Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

En påse blandad Eurovision

I Portugal har man fått in 420 bidrag till Festival da Canção, och alldeles nu sitter en jury på fyra man och sållar ut 30 bidrag som ska få delta i den inledande fasen, internetomröstningen. Den kör igång redan i morgon. De 24 bäst placerade när omröstningen avslutas nästa torsdag delas sedan i två semifinaler varifrån teleröstarna skickar hälften av bidragen till final den 6 mars.

I Vitryssland inleddes ju en uttagning, Musical Court, redan i höstas men den lades på is sedan tvbolaget ONT inte erkänts som medlemmar av EBU. Nu har BTRC tagit tillbaka uppdraget att utse landets eurovisionrepresentant och kommer att göra det genom ett internt val. Vem det blir kommer att avslöjas i slutet av februari eller början av mars.

I förra veckans påse eurovisionblandat berättade jag ju om spekulationerna runt om vem som ska få äran att skriva Serbiens bidrag i år. Nu är det bekräftat att det hetaste namnet då, Goran Bregovic, som får uppdraget.

På fredag drar Slovakien igång sin nationella uttagning Eurosong. I den inledande omgången tävlar 60 bidrag uppdelade på sex kvartsfinaler. Arrangerande tvbolaget STV har lovat att skänka intäkterna från de inkomna smsrösterna till offren efter jordbävningen i Haiti.

Armenien har släppt information om sin uttagning. En final med tio tävlande bidrag kommer att gå av stapeln den 14 februari, och bara fyra dagar innan dess, den 10e släpps listan med namnen på de tävlande. Det blir femte gången Armenien tävlar i Eurovision efter fyra topp tioplatser på den inledande försöken.

Även Irlands eurovisionansvariga tvbolag RTÉ har kompletterat tidigare given information om sin uttagning med ett finaldatum. The Late Late Show Eurosong 2010 är bokat till den 5 mars.

Vill du har mer info om de tävlande länderna? Klicka på flaggorna ute i högerspalten så kommer du direkt till allt jag tidigare skrivit om det landet!
En påse blandad Eurovision Reviewed by Pierre on 19:12:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Nice site. Jag har snickrat ihop en sida med YouTubeklipp med vinnarlåtar 1956-2009. Riktigt kul sida. Även länkar till Wikipedia för varje år så man kan läsa om alla bidrag.

    Kolla in: http://www.xn--hgman-jua.se/pages/esc.htm

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.