Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett gäng eurovisionkortisar

I Estland har det slagits rekord i antalet inskickade bidrag till Eesti Laul, deras uttagning till Eurovision Song Contest. Hela 155 stycken har kommit in, kanske som en effekt av Urban Symphonys fina sjätteplats i våras med Rändajad, landets första bidrag i final sedan 2003. På måndag ska en jury välja ut tio finalister som ska få göra upp om landets eurovisionplats den 12 mars.

Litauen lyckades till slut skrapa ihop pengar för att delta i Eurovision Song Contest i år via ett sponsoravtal med Teo LT, ett företag inom TeliaSoneragruppen. Nu har de börjat skissa på sin uttagning och gjort en inbjudan att skicka in bidrag. Det blir av förståeliga skäl bara en final den här gången och bara inhemska artister tillåts, en regel som dock inte gäller upphovsmännen.

I Turkiet har två av de tre kvarvarande kandidaterna tackat nej till deltagande. Kvar står nu bara raprockarna maNga, som fick pris som bästa europeiska grupp vid senaste upplagan av MTV Europe Music Awards i november. Vi väntar på ett officiellt besked från TRT.

Deadline för att skicka in bidrag till Moldaviens uttagning har passerat. 80 bidrag sägs ha kommit in och i skrivande stund ligger 50 av dem ute på tvbolaget TRMs hemsida att lyssnas på. Om en vecka väntas vi få veta vilka 24 som gått till final. Du kan lyssna på bidragen här.

I Makedonien har man släppt namnen på de 28 bidrag som kommer att tävla i Skopje 2010. Två semifinaler kommer att följas av en final under dagarna tre den 18-20 februari.

För en vecka sedan fick vi namnen på semifinalisterna i kroatiska Dora. Nu har vi även fått listan över de åtta direktkvalificerade finalisterna. Den ser ut så här:

1. Group Alibi - Prvi pogled
2. Franka Batelić - Na tvojim rukama
3. Marta Kuliš - Preporođena
4. Tihomir Kožina - Za koga si se čuvala
5. Žiga i Bandisti - Blagdani
6. Sabrina - Golu si me skinuo
7. Grupa Viva - Zadnja kap života
8. Đani Stipaničev - Nek nam bude lijepo
Ett gäng eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 18:33:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.