Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Fem holländska kamikazesmurfar

I Nederländerna har många reagerat starkt efter att tvbolaget TROS i december avslöjade att ett internt val gjorts och att landet därmed kommer att representeras av Ik Ben Verliefd, Shalalie skriven av mannen bakom Smurfarnas välkända låtar, den nu 74-årige Pierre Kartner (bilden).

Somliga har envist hävdat att det måste vara ett långt drivet skämt och en grupp fans till tävlingen har på eget bevåg mobiliserat ett antal välmeriterade låtskrivare att skriva ett värdigt bidrag. Till ingen nytta visade det sig, då TROS returnerade bidrag från t.ex. Brendan Graham, mannen bakom Irlands vinnare 1994 och 1996, utan att ens ha öppnat försändelserna.

Idag tillkännagav TROS att man skrapat ihop fem artister, omnämnda som nya talanger, som tydligen trots allt kan tänka sig att tävla om att få sjunga bidraget; Sieneke, Vinzzent, Marlous Oosting, Peggy Mays och tjejgruppen LOEKS.

Alla fem har fått tilldelad en välkänd artist eller mediapersonlighet som coach inför Nationaal Songfestivalfinalen den 7 februari då de ska framföra låten med sitt eget arrangemang. Tidigare har det sagts att Kartner själv kommer att välja vinnaren, men nu gäller att en professionell fyrmannajury tillsammans med studiopubliken(!) istället får den äran. Det här ska bli... intressant.
Fem holländska kamikazesmurfar Reviewed by Pierre on 18:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.