Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Festival da Canção är igång!

I och med att den utlovade onlineomröstningen startat nu i eftermiddag är den portugisiska uttagningen Festival da Canção igång på allvar! 30 bidrag finns utlagda på hemsidan och de 24 som har fått flest röster när deadline passeras nästa onsdag går vidare till semifinalerna.

I motsats till hur det går till hos grannarna i Spanien som ju har en liknande omröstning, får vi bara höra första halvan av låtarna hos portugiserna. Ganska underligt måste jag säga, för hur många låtar är inte som bäst under andra halvan eller, i bästa fall, som en helhet?

I en tidig ledning ligger just nu Canta por mim, framförd av Catarina Pereira och skriven Carlos Coelho och Andrej Babic, upphovsmännen till Portugals största framgång på senare år, Senhora do mar med Vânia Fernandes från 2008. Canta por mim liknar dock inte alls den eller något annat vi fått från portugiserna förut, utan är i stället ett stycke höftvickande medelhavspop av det slag vi via Eurovision Song Contest förknippar med t.ex. Grekland och Cypern.

Röstningssidan med de 30 bidragen hittar du här.
Festival da Canção är igång! Reviewed by Pierre on 20:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.