Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finland - delfinal II

Gårdagens andra delfinal i finska Euroviisut bjöd på både positivt och negativt. Vi tar minussidan först. Monday och deras Play hörde till mina stora favoriter inför deltävlingen, men någon på YLE verkade inte hålla med utan gjorde sitt bästa för att kollra bort tittarna med en usel mixning som gjorde att varken låtens energi eller sångerskan Salla Lehtinen kom till sin rätt - vilket ledde till favoritfall.

Den positiva sidan överväger trots allt. Sister Twister belönades med finalplats för ett sprudlande framförande av Love at the first sight och min absoluta favorit Heli Kajo tog sig också dit med Annankadun kulmassa. När nu Monday sänktes fick de sällskap till finalen av Antti Kleemolas anonyma ballad.

Heli Kajos egensinniga bidrag sticker ut ordentligt i tävlingen, och när hon nu tagit sig final undrar man förstås hur långt det kan räcka. Till pallen? Ända fram till seger? Jag skulle önska ett scennummer som i högre grad förstärker låtens egna uttryck, ett där kören håller sig till att vara kör och Heli plockar fram lite större gester, för att kunna ta till de riktigt stora orden. Så här såg det ut igår kväll:

Till final:
Heli Kajo - Annankadun kulmassa
Sister Twister - Love at the first sight
Antti Kleemola - Sun puolella

Utslagna:
Monday - Play
Veeti Kallio - Kerro mulle rakkaudesta
Finland - delfinal II Reviewed by Pierre on 11:25:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.