Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finland har valt eurovisionbidrag!

Det blev som jag anade i kvällens final av finländska Euroviisut - finländarna röstade inte som jag hade hoppats. Mina favoriter Amadeus och Heli Kajo gjorde vad de kunde och gjorde klanderfria framföranden av sina bidrag, men åkte trots det ut i den första omgången.

Till superfinal gick istället tre av bidragen jag gillade minst; Nina Lassanders tama västerntema, folkliga tjejduon Kuunkuiskajat och som väntat, de ganska vedervärdiga humppafarbröderna Eläkeläiset som ikväll kryddade(?) sitt framträdande med att slå sönder en synth med en hammare.

Tack och lov blev det inte fullt så illa som det hade kunnat bli. Finländarna tog sig samman i sista stund och placerade Eläkeläiset som trea och gav istället Oslobiljetten till Kuunkuiskajat. Det är ett otippat resultat och ingen önskevinnare, men i ljuset av hur det hade kunnat sluta så känns tjejernas vinst ändå en bra bit mer än ok även om jag tror Finland får det tufft i Oslo.

Kuuinkuiskajat består av Susan Aho och Johanna Virtanen och vinnarlåten är skriven av Timo Kiiskinen. Här har ni kvällens framförande av Finlands eurovisionbidrag 2010, Työlki ellää med Kuunkuiskaajat:

Resultat superfinalen:
1. Kuunkuiskaajat - Työlki ellää 48'139 röster
2. Nina Lassander - Cider Hill 43'282
3. Eläkeläiset - Hulluna humpasta 23'120

Resultat första röstningsomgången:
1. Eläkeläiset - Hulluna humpasta 20'051 röster
2. Kuunkuiskaajat - Työlki ellää 18'333
3. Nina Lassander - Cider Hill 17'312
4. Sister Twister - Love at the First Sight 15'377
5. Amadeus - Anastacia 12'250
6. Heli Kajo - Annankadun kulmassa 11'443
7. Linn Nygård - Fatal Moment 7'135
8. Pentti Hietanen - Il mondo è qui 6'671
9. Maria Lund - Sydän ymmärtää 6'663
10. Antti Kleemola - Sun puolella 3'907

Andra bloggar om: , ,
Finland har valt eurovisionbidrag! Reviewed by Pierre on 20:50:00 Rating: 5

7 kommentarer:

 1. Huga. Jag har inte hört någon av de andra finska bidragen, men detta var faktiskt fruktansvärt att höra. Finland - zero points.

  SvaraRadera
 2. Oh, bara inte svenskarna faller i samma fälla och skickar folkmusik i kölvattnet på Rybak. Finns det något ESC-tröttare än att haka på förra årets vinnare?

  SvaraRadera
 3. Jisses va man skämdes i finalen.. riktigt bottenår här i Suomi.

  Vinnarlåten hmmm.. öst förstår den.. övriga norden fattar noll. Knivigt.

  Cider hill fin låt, västerländsk... men var va upphöjningen.. schlager-anamma... lite tralllåt som Finland 2000.

  Finland kvalar i år. Eläkeläiset tummen upp! :9

  SvaraRadera
 4. Vilket jävla skit. Finland hamnar på plts 39 i ESC. Tyvärr Finland, men ni hör inte hemma i ESC ever again om ni inte gör något drastiskt.

  SvaraRadera
 5. Hoppas vi inte kommer till final så plågan blir kort. Jag tyckte inte det fanns en enda låt som var bra i år. Man skäms lite som finländare. Men till vårt försvar, finländare bryr sig inte så mycket om eurovision. Inga proffsiga artister vill ställa upp. Det är bara vi finlandssvenskar som generat vrider på oss och kollar sveriges bidrag istället. Vilken show ni gör! Här satsas inte särskilt mycket pengar på tävlingen som spelas in i en tråkig liten studio. Jag hade nästan hoppats att "humppan" skulle ha vunnit, då kunde man ändå ha sagt att vi är originella och vågar jävlas med eurovision. Nu hoppas man ju att europa inte tror att alla finländare gillar vår vinnarlåt. Snark vad det suger.

  SvaraRadera
 6. Calle från Uppsala7 mars 2010 16:38

  Sverige kommer att få problem ,om Timotej vinner ,med denna låt. Den är så dålig så att den blir bra. Timotej låter så plastiga i jämförelse mot denna låt. Grejen är att denna låt sticker ut bland alla ballader och kan ta sig vidare på det.

  SvaraRadera
 7. Calle: Kanske tur då att vi inte tävlar i samma semi från Finland! Men jag har faktiskt inte dragit parallellen till Timoteij, även om du kanske har en poäng där!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.