Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Georgien har valt artist

Efter ett års frånvaro i Eurovision Song Contest är Georgien tillbaka i tävlingen i år. De drog ju sig ur förra året då texten till deras bidrag We don't wanna put in med Stephane & 3G inte godkändes av EBU på grund av dess politiska ställningstagande mot Vladimir Putin,

I år blev det ingen öppen uttagning, kanske för att undvika ett liknande intermezzo, utan idag tillkännagavs att tvbolaget GPB internt har valt Sopho Nizharadze som sin comebackartist.

23-åriga Sopho är välkänd hemma i Georgien, både som artist, kompositör och skådespelerska, kanske mest för roller i flera musikaler. En rundtur på YouTube visar att Sopho verkar ha en förkärlek för ballader - och att hon kan leverera dem. Lyssna t.ex. på And I'm telling you ur Dream Girls eller My dream från hennes två år gamla album. Det är ännu inte klart vilken låt hon kommer att tävla med i Oslo.

Det här blir tredje gången Georgien deltar i Eurovision Song Contest. Den första gången, för tre år sedan, representerades landet också av en Sopho, med efternamnet Khalvashi, som blev tolva med Visionary dream.
Georgien har valt artist Reviewed by Pierre on 18:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.