Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför delfinal tre i Finland

På fredag är det dags för den tredje och sista delfinalen i finska Euroviisut, då den sista trion finalister ska röstas fram innan det är dags att ladda för final den 30 januari.

Den här veckan får vi ett genremässigt spretigt fält som bland annat rymmer den stora förhandsfavoriten till den slutliga vinsten, åtminstone om man ser till förhandssnacket. Jag tänker hålla tummar och tår att det inte blir så, utan hoppas istället att vinnaren återfinns i något av de två första heaten. Så här lyder domen över veckans tävlande:

1. Maria Lund - Sydän Ymmärtää
Vi börjar med skådespelerskan, sångerskan och numera Let's Dance-vinnaren Maria Lund som tävlar med ett svängigt och lite stökigt storbandsjazznummer som kastar oss 50 år tillbaka i tiden. Det kanske lyfter när det hamnar på en scen, men när man får lita till sina öron är det här ett bottennapp för mig.

2. Osmo Ikonen - Heaven Or Hell
Förra året blev Osmo tvåa bakom Waldo's People med jobbiga Speakerbox som han gjorde tillsammans med Signmark. När han nu är tillbaka har han bytt genre, vilket gör Heaven or hell betydligt mer lyssningsbar. Nu snackar vi funkig, soulig pop som aldrig når det där lyftet man hoppas på i början - men den växer med lyssningarna.

3. Kuunkuiskaajat - Työlki Ellää
Susan och Johanna i Kuunkuiskaajat sjunger vanligtvis folkmusik i gruppen Värttinä, men de verkar klara det fint på egen hand. Visst är det kul att sådan musik fortfarande har en plats i de nationella uttagningarna, men Työlki Ellää känns varken tillräckligt exotiskt eller intressant för att fånga mig.

4. Linn Nygård - Fatal Moment
Linn har precis som Sister Twister förra veckan representerat Finland i MGP Nordic, och precis som de tog de sig hit via den inledande webomröstningen. Fatal Moment rör sig i samma marker som Hanna Pakarinens Leave me alone som vann för tre år sedan, men är helt i avsaknad av den attityd och edge som den hade.

5. Eläkeläiset - Hulluna Humpasta
Till sist har vi bandet som började som ett tillfälligt skämt för 16 år sedan, men som blev en succé som ännu inte sett sin ände. Vanligtvis gör de humppafierade versioner av pop- och rock hits, som ett Black Ingvars på finskt sätt, men här tävlar de alltså med en originallåt. Deras popularitet gör att finalplatsen känns självklar, men den där populariteten är ett mysterium.
Inför delfinal tre i Finland Reviewed by Pierre on 19:19:00 Rating: 5

2 kommentarer:

 1. Osmo är bäst!

  Linn, Nina Lassander å Sister Twister tycker jag är bäst! Kan ju beror på att de kommer från samma lilla stad som jag där majoriteten e svenskspråkiga... å man känner igen de där västerlänska melodierna...

  Men Amadeus som det snackas om här.. jisses.. man kan ju inte ha en rip off låt efter årets vinnarlåt... det bara doftar fiasko och noll poäng.

  Voi sentään, toiv ne tytöt voittaa!

  SvaraRadera
 2. Daniel: Men nää? Säga vad man vill om Anastacia, men en ripoff är den ju inte! Och det ser väl inte särskilt ljust ut för flickorna den här veckan. ;)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.