Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför deltävling ett i Euroviisut

Medan vi i Sverige ännu har en månad kvar till melodifestivalstart kör tre av våra nordiska grannländer igång nu i helgen; Norge och Finland på fredag och Island på lördag.

Finska YLE lade ju ut bidragen till Euroviisut på sin hemsida redan för en dryg månad sedan. Jag lyssnade bara igenom dem då, men lovade att återkomma. Det är hög tid för det nu!

I var och en av de tre deltävlingarna kommer fem bidrag att tävla om tre platser i finalen. Ytterligare ett bland de tidigare utslagna kommer att väljas av en jury som en joker till finalen. Här följer mina omdömen om bidragen i den första deltävlingen (Lyssna på alla bidragen här):

Amadeus (bilden)- Anastacia
Amadeus Lundberg slog igenom i Finland när han vann titeln tangokung förra året. Nu laddar han för släpp av debutplattan med deltagande i Euroviisut. Amadeus lär få användning för dansfötterna i Anastacia, en rytmisk låt på finska med ett modernt beat, orientaliska toner - och fiol. Vore det inte för en viss Alexander Rybak hade jag gärna sett att Finland skickar Amadeus till Oslo!

Nina Lassander - Cider Hill
Körsångerskan Nina kliver fram som solist i en behaglig låt om Cider Hill, som enligt Google Maps ligger i Maine, USA, vad nu det temat har för relevans i Finland. Lite småtrevligt är det här allt, men utan det extra som krävs för framgång här.

Bääbs - You don't know tomorrow
Bääbs, alias Päivi Kankaro, valdes till huvudtävlingen via en inledande internetomröstning i höstas. Det här bli hennes debut i större sammanhang. Låten säger mig ingenting, men lite intressant låter det allt när Bääbs utlovar stor show med känsla, dramatik och underhållning. Det kommer att behövas.

Boys Of The Band (BOB) - America (I think I love you)
Bandet BOB som är nybildat men består av veteraner med stor erfarenhet tävlar med ett gapigt rocknummer om trevande kärlek till USA. Fråga Martin Stenmarck om det temat är ett recept på eurovisionframgång! Oavsett det har jag hunnit överdosera weeeoooh under de tre minuter låten varar - och jag vill inte höra den igen.

Pentti Hietanen - Il mondo è quì
Pentti har tre guld- och ett platinaalbum, åtskilliga operor, operetter och musikaler på sitt samvete, en meritlista som kanske ger honom några extrapoäng när han nu debuterar i Euroviisut med en svullen ballad på italienska. Väldigt eurovision, men jag går inte igång den här gången.

Det känns tråkigt, men jag får konstatera att Finland inleder med ett svagt startfält där det känns som om utgången kvittar - så länge Amadeus går till final.
Inför deltävling ett i Euroviisut Reviewed by Pierre on 17:57:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Amadeus går till final, oroa dig inte. Tanterna kommer att göra honom till segrare med hästlängder i den här semin. Men tycker du verkligen att låten är så stark?

    SvaraRadera
  2. Låten hade behövt mer kräm sista minuten, men annars - ja. Men visst, det är mer paketet som helhet jag gillar. :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.