Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför deltävling ett på Island

På Island pågår förberedelserna för fullt inför den första av tre deltävlingar i Söngvakeppni Sjónvarpsins som går av stapeln nu på lördag. Fem bidrag tävlar om två platser i finalen den 6 februari och chansen att få efterträda Yohanna som Islands representant i Eurovision Song Contest.

Bidragen ligger redan ute på tvbolaget RÚVs hemsida, så jag har självklart lyssnat in dem och tycker så här (Klicka på länkarna för att höra låtarna):

1. Íris Hólm (bilden) - The One
Fältet inleds med en kärleksförklaring till den saknade ende, inledd som en stillsam ballad till pianokomp men som sedan tar till stora musikalgester i refrängerna, inte olikt britternas och Jade Ewens My time från i våras. Inte särskilt innovativt, men harmonierna är sköna och Íris sjunger bra, så svag som jag är för schyssta klassiska ballader - det här var en riktigt bra start på tävlingen!

2. Karen Pálsdóttir - In The Future
Låten inleds väldigt lovande med rytmiskt elektropopblipp och en Karen med attityd som läxar upp lyssnaren. Det håller dessvärre inte riktigt förbi refrängen som är alldeles för tam. Vid sticket lyfter det en bit igen, men utan en refräng som håller lär Karen vara chanslös.

3. Kolbrún Eva Viktorsdóttir - You Are The One
Ännu en kvinnlig solist, ännu en ballad och därtill en titel och ett texttema snarlikt Íris låt nyss. I jämförelse står sig You are the one dock slätt. Det är inte dåligt, men lite för repetitivt och beigt. Eller kanske snarare kolbrunt. På lördag tror jag det bli ett snäpp mörkare ändå för Kolbrún - kolsvart.

4. Sjonni Brink - You Knocked On My Door
Nu undrar jag hur islänningarna tänkt, för här har vi, hepp, för tredje gången i deltävlingen en ballad om den stora kärleken som den här gången kommer och knackar på dörren. Hade Sjonni plockat med sig tre kloner på scenen på lördag hade det här med rätta kunnat kallas en typisk boybandballad. Han ror trots allt i land den helt ok på egen hand, men vi har hört det här några gånger förut - i starkare versioner.

5. Matti Matt - Out Of Sight
Fältet avslutas i alla fall upptempo med en kille vars röst emellanåt får mig att tänka Robbie Williams. Låten är av sorten som kräver sin man på scenen för att komma till sin rätt. Kan Matti Matt leva upp till det så kan det räcka till final i det här balladtäta fältet. Om inte så kan det lika gärna bli natti natt för Matti Matt.

Sammanfattningsvis tycker jag det är ett ganska jämnstarkt fält av förhållandevis hög klass och tippar att dagsform och artistens status lär bli avgörande för utgången på lördag.
Inför deltävling ett på Island Reviewed by Pierre on 23:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.