Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lite eurovisionnytt

Efter att ha utsett det turkiska bidraget helt internt de senaste åren gick i början av december tvbolaget TRT istället ut med att man ville ha in förslag på artister som man vill se som Turkiets representant i Oslo nästa år. Efter att man räknat ihop rösterna har man nu gått ut med namnen på de tre som ligger bäst till; den musikaliskt breda Şebnem Ferah, raprockbandet maNga som fick pris vid årets MTVgala för bästa europeiska grupp och rocksångaren Emre Aydin som vann pris i samma gala året innan. Besked om vilken av dem det blir väntas inom en vecka.

Bosnien Hercegovina annonserade redan i början av november att man tänker premiärspela landets bidrag den 7 mars. Nu när deadline har passerats för att skicka in bidrag har vi fått veta att en jury kommer att ses den 11 januari för att välja bidraget, vars titel och artist kommer att avslöjas samma dag.

Bulgarien var ju först ut av alla att välja artist då de redan i oktober gick ut med att de kommer att representeras av Miro. Hans bidrag kommer att väljas med hjälp av teleröster vid en direktsänd show i februari och nu går han ut med en efterlysning efter låtar att sjunga. Han kommer själv att lyssna igenom inskickade bidrag och välja de han vill tävla med. Dessa kommer att läggas till fem redan klara specialskrivna bidrag.

Med ännu en vecka kvar att skicka in bidrag till Moldaviens uttagning finns redan de fjorton första bidragen online. Du kan lyssna på dem här. Om du inte orkar igenom alla fjorton så börja med de i mitt tycke bästa: nummer 9 Amintirele de dor med Leylla och nummer 14 Wait med Ionel Istrati.
Lite eurovisionnytt Reviewed by Pierre on 19:09:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.