Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Malta - heat IV

Dags för den fjärde omgången eurovisionaspiranter från Malta! I onsdags presenterades ytterligare sex så därmed är vi mer än halvvägs igenom fältet. Så här tycker jag om de senaste:

1. Audrey Marie Bartolo - Good intentions
Audrey sjunger att hon är full av goda avsikter, men bara det lär inte hjälpa särskilt långt i den här tävlingen om man har med sig ett daterat musikalnummer på scenen. Inte dåligt, men med bäst-före-datum sedan länge passerat.

2. Wayne Micallef - Save a life
Wayne har skrivit sin låt själv och jag tycker han gjort ett helt ok jobb. Hans ballad skulle kunna funka som radiobrus, men lämnar inget större avtryck här. Kanske han dessutom borde ha gett bort låten till någon som kan framföra den utan att se skitnödig ut?

3. Ryan Dale & Duminika - One for you
Ryan, Ryan, Ryan... man tar inte med sig en docka på en eurovisionsscen, och om man nu tycker att man måste så låter man den definitivt inte ta ton.

4. Mike Spiteri - Twenty thousand leagues
Mike har inte deltagit i Maltas uttagning sedan han vann den 1995 med rockballaden Keep me in mind. När han nu återvänder fjorton år senare låter det som om han skruvat upp tempot på samma låt. Jag föredrog balladversionen.

5. Cynthia Attard - If I knew
Jag har inte kollat statistiken, men kategorin klassisk men anonym ballad framförd av svajig sångerska lär vara rejält överrepresenterad på Malta jämfört med andra länder. Beror det på någon slags Chiara-wannabee-effekt? Har har vi i alla fall ytterligare en till den statistiken.

6. Dario Bezzina - Grave dancers
Fältet avslutas med skräcktema. Grave dancers inleds med kyrkklockor och orgelspel och vi serveras en udda text om sångarens upplevelse en mörk kväll på en kyrkogård. Väldigt eurovisionish, men inte av slaget som brukar få poängen att rassla in. Minns DJ BoBos Vampires are alive för två år sedan - och den var ändå bättre. Trots det, udda teman är kul!
Malta - heat IV Reviewed by Pierre on 19:57:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Dario Bezzina - Grave dancers

    Släpp orgel pojke, ta auto tune sä rättas det mesta upp

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.