Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Malta - heat VI

Igår kväll var det dags för det sjätte och sista semifinalheatet på Malta. Efter teleröststoppet på lördag är det dags för tvbolaget PBS att lägga ihop de inkomna telerösterna med juryns röster för att utkristallisera tjugo finalister. Vilka det blir får vi veta samma dag. Vi tar en titt på de sex sista kandidaterna:

1. Ruth Portelli - Three Little Words
Ruth är tillbaka i år igen efter att ha floppat med sina två låtar förra året. Den här gången gör hon en enkel ballad iförd blank lila blåsa. Jag är svag för klassiska ballader, men här tillförs inget nytt, här finns ingen tonartshöjning eller ens någon form av crescendo. Sorry, Ruth, det blir ingen final i år heller.

2. Roger Tirazona - Silver Rain
Även Roger är tillbaka igen, i hans fall efter ett par försök med gruppen Trilogy. Hans ballad är lite intressantare än kvällens första, med en dramatisk ton och en flöjt som höjer ljudbilden. Trots det griper den aldrig tag, silverregnet rinner liksom bara av mig och Roger får nöja sig med snäppet högre betyg än Ruth. Det finns grader i eurovisionhelvetet.

3. Jessica Muscat - Fake
Jessica vänder ut och in på sig för att koka soppa på en Philip Vella/Gerard James Borg-spik som skulle behöva en större scen med ett gäng dansare, skön koreografi och en entusiastisk publik för att ha en chans att göra intryck. I den här Café Norrköpingska inramningen känns numret väldigt felplacerat. Veteranteamet känns väldigt trötta och betyget blir helt och hållet Jessicas.

4. Silver Clash - Broken
Tjejduon Silver Clash ger oss en dansrutin som möjligen hade funkat på en skolavslutning på mellanstadiet och tre plågsamma minuter av falsksång till en banal låt om att de inte vill vara tjejen med brustet hjärta. Våra stackars trumhinnor då?

5. Lawrence Gray - Stories
Här får vi äntligen en riktig låt i kombination med en artist som kan leverera! Det är Lawrence Gray som ger oss den efter några års frånvaro i tävlingen - sedan tidigare har han två andraplatser på meritlistan. Stories kan beskrivas som en musikalballad och hade funkat fint i en sådan, även om den inte skulle platsa som toppnummer. Lawrence själv verkar väldigt glad över att vara tillbaka, till och med så pass entusiastisk att han spelar över en bit.

6. Dorothy Bezzina - Moments
Även fältets sista låt är en ballad som platsar bland tävlingens bättre. Den startar helt acapella för att sedan långsamt byggas upp mot en höjdpunkt strax före slutet. Väldigt eurovisionklassiskt och Dorothy ror iland sin uppgift riktigt bra. Det här hör hemma i final, men det vore trevligt om en stylist kunde förbarma sig över henne innan dess.

Nu har vi hört samtliga bidrag från Malta, så det är kanske dags att börja spekulera i möjliga vinnare? Det har inte precis regnat topplåtar i år, men ska jag peka ut en favorit så måste det bli Priscilla Psaila & Kurt Callejas (över)dramatiska duettballad Waterfall från det femte heatet! Där snackar vi extra allt and then some!
Malta - heat VI Reviewed by Pierre on 18:38:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.