Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Mer eurovisionnytt

Brittiska BBC har hittills tigit som muren om vem som ska efterträda Andrew Lloyd Webber som kompositör för landets eurovisionbidrag och detaljer om uttagningen Your Country Needs You. Nu finns dock en teaser ute på deras hemsida som utlovar mer info snart!

Grekland har bokat datum för sin final. 10 mars är datumet att lägga på minnet. I skrivande stund består startfältet av nio bidrag sedan Despina Ricci dragit sig ur. Vi inväntar besked om ifall hon kommer att ersättas eller om fältet förblir decimerat.

Spanska RTVE har fått in 480 bidrag till sin uttagning Tu país te necesita. I helgen kommer bidragen att gås igenom för att sålla bort de som inte möter de uppsatta kraven. Resten kommer att läggas ut för onlineomröstning redan nu på måndag. Omröstningsperioden pågår sedan i tre veckor innan de tio bidrag som fått flest röster tas ut till final.

Serbien överger sitt uttagningsformat Beovizija i år. Istället tänker de anlita en välmeriterad kompositör att skriva ett antal låtar åt artister som han/hon själv väljer. Dessa får sedan tävla om landets plats i Eurovision Song Contest. Självklart spekuleras det om vem kompositören är och det senaste budet är att det blir Goran Bregovic, för eurovisionnörden känd som pausunderhållning i finalen i Belgrad för två år sedan.

Idag var deadline för att skicka in bidrag till Rumäniens uttagning. I sista minuten fick Mihai Traistariu, eurovisionfyra 2006 med Tornero, ett erbjudande av svenska trion Biondo om ett samarbete. Vi får se om han tackade ja och om de dyker upp i finalen! Biondo blev tvåa i Rumänien för tv år sedan med Shine.

maNga valdes ju som Turkiets artister i Eurovision Song Contest så sent som igår. Nu klargör de att deras bidrag kommer att göras på engelska, vilket förmodligen kommer att leda till sedvanlig debatt på hemmaplan.
Mer eurovisionnytt Reviewed by Pierre on 20:05:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Hej Pierre. Kul att hitta din blogg också! Hälsar Lilian

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.