Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nya melloregler - som kvällspressen ser dem

Efter att SVT i fredags gått ut med info om den internationella juryns nya roll i Melodifestivalen hakade som väntat kvällspressen snabbt på med ett gäng lätt vinklade artiklar om hur makten att välja vinnaren brutalt slitits ur händerna på oss.

Aftonbladet satte rubriken Sex städer ska offras för Europa och lade sedan ut en omröstning om vad man tycker om att makten förflyttas ut i Europa, med de nyanserade alternativen bra eller uselt. Expressen i sin tur krystade fram Poodles-Kicken, Annika Jankell och Sundsvallsjuryns ordförande som alla uttalar sig försiktigt om regeländringen under en ingress om hur branschen rasar och tävlingens framtid hotas.

Vad de glömmer att påminna om är den lilla detaljen att jurygrupperna som nu slopas till förmån för de nya internationella är samma grupper som bespottades i våras då de ville skicka Måns Zelmerlöw till Moskva. Samma jurygrupper som såg till att publikfavoriten Nanne Grönvall fick stanna hemma och sjunga Håll om mig på Svensktoppen istället för i finalen i Kiev. Som såg till att Sanna Nielsen inte fick sjunga om tomma rum i Belgrad. Som det är mer regel än undantag att såga längs med fotknölarna. Har ni redan glömt det?

Jag tror att handplockade jurygrupper i säg Spanien, Serbien eller Ryssland är minst lika kapabla att bedöma utbudet i Melodifestivalen som en lokal jury bestående av åtta värmlänningar eller lika många östgötar. Jag tror dessutom att de faktiskt kan tillföra ett perspektiv vi inte skulle kunna få från nämnda värmlänningar - och, hör och häpna, att det skulle kunna tänkas vara positivt! Jag är åtminstone beredd att pröva idén innan jag känner för att raaasa.

Media: Expressen, Aftonbladet 1, 2, 3.
Andra bloggar om:
Nya melloregler - som kvällspressen ser dem Reviewed by Pierre on 18:59:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Ej att förglömma är det faktum att svenska folkets "röst" relativt sett kommer att väga tyngre nu när jurygruppernas poäng (kan antas) fördela sig mer jämnt över startfältet.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.