Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Popstar Queen är diskad!

Ända sedan onlineomröstningen i den spanska eurovisionuttagningen Tu país te necesita startade i måndags har listan över bidragen med flest röster toppats av Soy un tsunami som framförs av journalisten och programledaren Karmele Marchante under namnet Popstar Queen. Ikväll gick tvbolaget TVE ut med beskedet att den, tillsammans med tre andra bidrag, är diskat.

Soy un tsunami har fått mycket kritik sedan det blev känt att den fanns med på listan över tävlande eftersom TVE tidigt gick ut med att man i år tänker skicka ett professionellt och värdigt bidrag till Eurovision Song Contest. Merchante har marknadsfört sitt bidrag via sin tvshow Sálvame hos det konkurrerande tvbolaget Telecinco.

Enligt kvällens tillkännagivande diskas de fyra bidragen eftersom de inte uppfyller uttagningens och EBUs krav för deltagande, utan någon närmare precisering av exakt vilka regler man syftar på.

Jag tycker det här är strålande nyheter! Kvoten för spanska skämtbidrag i Eurovision Song Contest är full efter Rodolfo Chikilicuatre och hans Baila El Chiki Chiki för två år sedan. Med Popstar Queen ur leken toppas nu listan av Coral Segovias ballad En una vida, skriven av svenskarna Thomas G:son och Andreas Wistrand. Du kan se Soy un tsunami här, medan onlineomröstningen med de kvarvarande bidragen finns här.

Topp fem på listan ser just nu ut så här:
1. Coral Segovia - En una vida
2. El pezón rojo - Y yo tan sexy
3. Samuel y Patricia - Recuérdame
4. Lorena - Amor Mágico
5. Venus - Perfecta
Popstar Queen är diskad! Reviewed by Pierre on 22:37:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Vinner inte Coral nu, blir jag ledsen. Låten är kanon, och med inslag av säckpipor och Leona Lewis feeling så blir den här låten farligt motstånd i ESC.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.