Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Den tyska stjärnjakten fortsätter

Som jag rapporterat tidigare prövar Tyskland i år ett nytt format för att välja sitt bidrag till Eurovision Song Contest under parollen Unser Star für Oslo. Redan i höstas for man land och rike runt för att dammsuga landet på talanger med hjälp av auditions liknande de vi känner igen från Idol. Nästan 5'000 uppges ha sökt, men bara tjugo valdes ut för fortsatt tävlande. Vilka de är har man lyckats hålla hemligt ända tills den andra etappen av tävlingen startade igår.

Nu ska först två deltävlingar hållas, med tio tävlande i vardera där hälften av deltagarna går vidare till nästa rond. Den första gick alltså av stapeln igår och nästa följer om en vecka. I nästa rond bantas fältet ned till först åtta, sedan sex, fem och fyra innan de två sista kvarvarande till slut gör upp i en final den 12 mars.

I det här inledande stadiet tävlar bara artisterna mot varandra, den slutliga vinnarlåten förs in i tävlingen först senare, så igår fick vi höra de tio tävlande framföra covers. En jury bedömde deltagarna, men teleröstarna hade hela makten att välja vilka fem som går vidare. Deras val föll på följande:

Lena Meyer-Landrut - My same
Kerstin Freking - My immortal
Meri Voskanian - Release me
Cyril Krueger - Hotel California
Katrin Walter - Nobody knows
Den tyska stjärnjakten fortsätter Reviewed by Pierre on 14:02:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.