Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Frankrike skickar Matador

De senaste två åren har Frankrike satsat stort på att höja statusen för Eurovision Song Contest på hemmaplan genom att skicka högprofilerade artister som Sebastien Tellier och Patricia Kaas till tävlingen.

Detta i kombination med Patricias topp tioplacering i Moskva har höjt förväntningarna på årets val och spekulationerna om vem det kommer att bli har pågått i månader.

När det nu har avslöjats att valet den här gången har fallit på den närmast okände Jessy Matador (bilden) upplevs det därför lite som ett antiklimax. Valet förklaras med att man i första hand inte är ute efter en eurovisionvinst, utan att tävlingslåten i första hand kommer att användas för att marknadsföra fotbolls-VM som ju går i Sydafrika i sommar. Den allmänna åsikten verkar istället vara att France 2 helt enkelt inte lyckats engagera någon av artisterna man i första hand hade velat skicka.

Jessy, som är född i Kongo påbörjade sin karriär som dansare 2001 för att sedan bilda gruppen La Sélésao för fem år sedan. De fick en mindre hit med Décalé Gwada 2008, vilket är hans enda merit för en bredare publik. Ytterligare information om hans bidrag för Oslo är ännu inte tillgänglig.
Frankrike skickar Matador Reviewed by Pierre on 12:24:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.