Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lite eurovisionnytt

En titt på vad norsk media skriver efter Didrik Solli-Tangens vinst i norska Melodi Grand Prix i lördags med Fredrik Kempes My heart is yours visar att hans vinst uppskattas - och att hans uttal kritiseras. Verdens Gang har sammanställt åsikter om det olyckliga med att sjunga My hard is yours inför Europa... Didrik lovar att träna upp sin engelska inför finalen.

För ett par veckor offentliggjorde ju Georgien att de tänker skicka Sopho Nizharadze till Oslo och efterlyste samtidigt låtar till henne. Av de inkomna förslagen har sex valts ut att framföras vid finalen den 27 februari. Ett av bidragen, Shine, är skrivet av svenske Harry Sommerdahl tillsammans med Christian Leuzzi och Hanne Sørvaag - som ju vann i Norge i lördags.

Ännu ett bidrag har strukits ur finalfältet i Greklands uttagning sedan tvbolaget ERT fått nys om att Katerine Avgoustakis bidrag Enjoy the day funnits tillgängligt på nätet sedan i november. Därmed innehåller finalfältet till den 12 mars just nu åtta bidrag.

Spanska RTVE har nu gått igenom rösterna i sin onlineomröstning efter dess deadline i fredags och nu bekräftat att startfältet i finalen kommer att bestå av de tio bidrag som toppade listan . Finaldatum är ännu inte bekräftat, men det har talats om den 20 februari.

Moldavien har nu spikat datumen för sin uttagning O Melodie pentru Europa. Två finaler den 27 och 28 februari följs av en final den 6 mars. Femton bidrag tävlar i vardera semi och de sju bästa från varje går till final. Samtliga bidrag finns att lyssna på här.
Lite eurovisionnytt Reviewed by Pierre on 20:23:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.