Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen - deltävling IV Malmö

Det blev ju bara en kort rapport på väg mellan Malmö Arena och efterfest igår kväll, men den som väntar på något gott... här kommer till sist den mer utförliga! Som vanligt var det en mäktig upplevelse att vara på plats och därför är det svårt att bedöma deltävlingen med samma ögon som de tidigare. Det kändes som den starkaste hittills, men jag är inte säker på hur mycket av upplevelsen av att vara på plats som jag lägger i den bedömningen.

Vi fick två nya finalister och nu är det bara två finalplatser kvar att tävla om - i Andra Chansen nästa vecka. Så här tyckte jag om veckans låtar (inget konstigt alls!):

Till final:
Anna Bergendahl - This Is My Life
Ännu en skräll skriver tidningarna, men då tycker jag att man tänjt på definitionen en bit för jag hörde en vinnare redan när Anna stod på scenen och jag var knappast ensam om det. För oss som såg henne i Idol känns det knappast heller oväntat att framgångar i större skala skulle komma - och det gjorde de igår. Låten är enkel, men med ett brett tilltal och Anna kändes både säker och självklar. Ett genombrott - men ingen skräll.

Peter Jöback - Hollow
Jag varnade för favoritfall när jag bedömde minutklippen häromdagen, för Jöback hann inte imponera på 60 sekunder men när resultatet lästes upp igår var jag riktigt orolig, för jag ville verkligen se Hollow i final. Det är en udda uppbyggd låt som laddar tonartshöjningar till höger och vänster och vänder åt oväntade håll hela tiden. Den lär vara för svår för att nå ända fram i Globen, men den förtjänar helt klart att vara där.

Till Andra Chansen:
Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Jag är faktiskt lite överraskad över att Jag vill om du vågar nådde så långt igår, för med handen på hjärtat finns inte särskilt mycket mer än nostalgipoäng och visst, Pernillas professionalitet att inkassera här. Det är inte mycket till låt - en dussinschlager med lite tuffare dansproduktion, men jag gissar att svältkosten schlagersugna svenskar nu har satts på gör att man röstar på de få alternativen som finns. Schlagern är i alla fall räddad - åtminstone till nästa vecka.

NEO - Human Frontier
NEO fick Malmö Arena att gå igång ordentligt, och jag undrar om han inte liksom i genrepets omröstning var publikens vinnare igår. Riktigt så bra gick det inte när tvtittarna sade sitt, och jag tycker nog att det är rättvist med en plats i Andra Chansen. Human frontier är en skön låt och Neo lyfter den så högt det går, men för att gå igång på alla cylindrar hade jag önskat en tydligare refräng. Jag har hört den flera gånger nu, men den har fortfarande inte fastnat.

Utslagna:
5. Noll Disciplin - Idiot
Det är lite gulligt på något sätt med ett gäng grabbar som kallar sig Noll Disciplin och anstränger sig för att låta gata utan att kunna maskera att de med största sannolikhet är hyvens killar - mammas pojkar hela bunten. Teleröstarna verkade snarare tycka det är charmigt än ett trovärdighetsproblem - och jag är beredd att hålla med även om låten var i tamaste laget.

6. Lovestoned - Thursdays
Lovestoned hade starkt stöd i arenan och det var nog fler än jag som både tyckte och trodde att de var givna för den andra omgången med sin sympatiska reggaepop. Låten är lätt att tycka om och ta till sig, men inte tillräckligt stark för att hålla sig kvar och det var nog där det brast igår. Att komma sexa känns oförtjänt mycket torsdag.

7. Sibel - Stop
Hur överraskande är det egentligen att kvällens kyligaste och mest aggressiva låt hamnar näst sist? Inte särskilt va, och den som fick för sig att ett gäng jättespermier med cyklop skulle kunna lyfta framförandet var helt klart fel man på jobbet. Det här var helt fel låt för Sibel, åtminstone i det här forumet. Att röra sig minimalt till den här typen av låt är en begränsning och det väger varken jättehjul eller dito spermier upp. Jag skulle kunna gilla låten, men inte här och inte med det framförandet.

8. Py Bäckman - Magisk stjärna
Efter att ha hört minutklippet så var jag väl förberedd på att det här skulle vara veckans absoluta lågvattenmärke, och det fanns det ingen anledning att omvärdera. Lite mer otippat var det att Py skulle göra sin godnattvisa till prinsen utklädd till Ozzy Osbourne. Och jo, det här är definitivt årets sämsta låt.

Media: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD, VG.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Melodifestivalen - deltävling IV Malmö Reviewed by Pierre on 14:37:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Grattis till Anna, det var bra för tävlingen att hon knep första platsen till finalen framför Jöback. This is my life är en helt ok låt och med Annas framförande kommer den att gå långt. Har vi ändå inte fått ihop det svagaste startfältet på många år med för många killar som sjunger om brustna hjärtan för att ta ut varann i tävlingen och har inte Mello blivit lite för snävt och förutsägbart för att skapa rubriker till kvällstidingarna dagen efter? Det var liksom väntat med en kompisfight med Jöback v/s Wahlgren på slutet. Sedan tycker jag att kvaliten på låtarna har fått ge efter mer än någonsin för att klämma in olika musikstilar. Något nytt måste hända 2011!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.