Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nederländerna smurfar Sieneke

Jag vet. Det är fult att sparka på den som ligger, men ända sedan nederländska TROS i december gick ut med att man i år tänker skicka Ik Ben Verliefd, Shalalie skriven av den nu 74-årige upphovsmannen till Smurfarnas gamla låtar, Pierre Kartner, så har jag med skräckblandad förtjusning och en del skadeglädje sett fram emot den här dagen. Dagen då låten ska få en artist.

Fem glada amatörer skrapades ihop för att ikväll tävla om att framföra den lätt uppdaterade smurflåten inför hela Europa. Och det var väl värt att vänta på! Jag har nog aldrig skrattat lika mycket under en nationell uttagning förut. Shalalie i dansbandsversion. Shalalie i reggaeversion. Shalalie i macarenaversion. Shalalie i aerobicsversion. Och den ena värre än den andra, så till den grad att det närmast kändes som nationellt mästerskap i självförnedring.

Dessutom blev omröstningen en nagelbitare med en twist. De fyra jurymedlemmarna, varav en var Johnny Logan, fick lägga en röst vardera medan studiopublikens(!) röster räknades som en röst. När dessa lagts stod det två lika mellan Sienekes konservativt klämmiga dansbandsversion och tjejgruppen Loeks bolibompamacarenaversion. Det innebar att Pierre Kartner själv fick gå in med en utslagsröst - som gick till 17-åriga Sieneke.

Jag tycker lite synd om alla holländare och ser samtidigt med en skön slags fasa fram emot att få höra Shalalie i Oslo, här är Sieneke (men missa inte de andra versionerna!):

Resultat:
1. Sieneke - 2 poäng (1 poäng från George Baker, 1 poäng från Daniël Dekker)
2. Loekz - 2 poäng (1 poäng från Tatjana Simic, 1 poäng från Johnny Logan)
3. Vinzzent - 1 poäng (1 poäng från publiken)
4. Marlous - 0 poäng
4. Peggy Mays - 0 poäng
Nederländerna smurfar Sieneke Reviewed by Pierre on 23:43:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. www.pierresblogg.com8 februari 2010 13:53

  Herregud, jag saknar ord

  SvaraRadera
 2. Haha... jag har några! Det är lite som en trafikolycka - riktigt läskigt, och ändå kan man inte låta bli att kolla.

  SvaraRadera
 3. Kollifinastiskt underbart!!!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.