Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

SVT öppnar spjällen efter läcka

Sent i lördags kväll spred sig ett rykte som en löpeld över nätet - minutklippen till Sibels och Peter Jöbacks melodifestivalbidrag hade läckt ut och fanns redan tillgängliga på nätet, ett rykte som snabbt visade sig stämma. Först i dag nådde nyheten pressen, men efter det agerade SVT snabbt:

För att tävlingen ska bli så rättvis som möjligt läggs alla minutklippen till bidragen i Malmö redan nu ut på Melodifestivalens hemsida.

SVT håller på att utreda orsaken till läckan, men säger sig ha uteslutet att något av skivbolagen ligger bakom den och tror istället att felet ligger hos SVT själva. Det som har hänt är naturligtvis beklagligt och vi fortsätter utreda exakt vad det är som har hänt. Vi vet att det rör sig om den mänskliga faktorn här på SVT, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen 2010. Därför blir det inte tal om att diskvalificera någon av de läckta bidragen.

SVT gör det enda rätta genom att släppa alla bidragen redan nu. Skadan är ju redan skedd och omöjlig att reparera, så den bästa vägen att gå var utan tvekan att utjämna förutsättningarna för samtliga bidrag så gott det går. Jag återkommer med mina omdömen om bidragen, lite tidigare än väntat!

Media: Aftonbladet x2, Expressen, SvD, DN.
Andra bloggar om:
SVT öppnar spjällen efter läcka Reviewed by Pierre on 15:06:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.