Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför Andra Chansen

Det är dags för sista anhalten innan Melodifestivalen når final i Globen nästa helg - Andra Chansen i Örebro där de fyra inledande deltävlingarnas treor och fyror slåss om de två sista finalplatserna!

Precis som vanligt under senare år avgörs tävlingen i ett cupspel med dueller vilket bäddar för udda och svårtippade möten, men också för att favoriter ställs mot varandra. Jag hade t.ex. helst sett Alcazar och NEO som de som går till Globen - men de kan som bäst mötas i omgång två eftersom de tävlar på samma spelhalva. Jag tippar att det blir just det scenariot vi får se i den andra omgången och om jag nu måste välja hoppas jag att Alcazar går segrande ur den striden även om NEO förmodligen ligger lite bättre till.

Den övre halvan är mycket tuffare att tippa med sitt knippe av smalare bidrag. För hur jämför man Pain of Salvations extremt avskalade rockballad med Pernilla Wahlgrens lättviktsschlager? Även i den andra duellen möts musikaliskt skilda världar i form av Pauline och Crucified Barbara. Det känns som om vem som helst i kvartetten kan vinna, men balladkvoten i finalen är redan fylld och Timoteij och Eric Saade står för schlagerinslaget i årets final. Någon soul har vi dock inte där än, så jag röstar på Pauline och Sucker for love som är en riktigt bra låt. Risken är dock att rockpubliken är starkare och istället lyfter Crucified Barbara till final.

Här är tävlingsschemat:
Duell I:
Pain of Salvation - Road salt vs. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Duell II:
Pauline - Sucker for love vs. Crucified Barbara - Heaven or Hell
Duell III:
Kalle Moraeus & Orsa spelmän - Underbart vs. NEO - Human frontier
Duell IV:
Alcazar - Headlines vs. Jessica Andersson - I did it for love

I andra omgången möts först vinnarna i Duell I och II och sedan vinnarna i Duell III och IV. Vinnarna går till finalen i Globen.

Media: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD. Andra bloggar om: , , , , , , , ,
Inför Andra Chansen Reviewed by Pierre on 23:26:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.