Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ny final i Ukraina på lördag?

Efter måndagens final i Israel återstod bara två bidrag i årets eurovisionstartfält; Azerbajdzjans eftersom de ännu inte valt låt åt Safura och det franska bidraget Allez! Ola! Olé! med Jessy Matador som ännu inte presenterats. Nu är vi trots det tillbaka på tre återstående bidrag efter lite eurovisiondramatik i Ukraina.

Här har ni bakgrunden: Det statskontrollerade tvbolaget NTU valde tidigt i vintras internt ut Vasil Lazarovich som sin eurovisionrepresentant och sedan valdes låten I love you åt honom av tvtittarna tillsammans med en jury vid en nationell uttagning. Ungefär samtidigt valde Ukraina en ny president, Viktor Yanukovych, vars nya regering snabbt tillsatte en ny chef för NTU.

Han har nu, med motiveringen att valet av Lazarovich var orättvist mot alla andra artister som skulle vilja representera landet i Eurovision Song Contest, bestämt att en ny öppen uttagning snabbt ska arrangeras för att välja ett nytt bidrag. Och det är verkligen snabba ryck som gäller eftersom alla länder måste ha presenterat sitt bidrag för EBU senast på söndag.

Planen är därför en första kvalificeringsomgång redan i morgon där tjugo finalister ska väljas ut och dit Lazarovich är inbjuden att delta på samma villkor som alla andra. Resultatet och finalisterna presenteras sedan i en tvshow på fredag, varefter en final arrangeras på lördag i samband med en direktsänd galakonsert.

De spekuleras självklart livligt om anledningen till de nya planerna där allmänt revirpinkande och det svala mottagandet av I love you ligger högt på listan av tänkbara motiv. Det är ännu inte klart hur EBU ser på det här, men i mina ögon är det här helt galet. Vi lär få anledning att återkomma till hur dramat utvecklas!

Media: VG.
Ny final i Ukraina på lördag? Reviewed by Pierre on 20:29:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.