Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ukraina valde ogiltigt bidrag

Gårdagens final nummer två i Ukraina lät som precis vad den var - ett hastverk med tjugo snabbt ihopskrapade låtar efter beslutet tidigare i veckan att arrangera en ny final, ett beslut som med facit i hand inte kan ses som något annat än ett snyggt skott i foten. Ukrainarna lyckades nämligen inte bara åstadkomma den lägsta musikaliska nivån i en nationell final i år, de valde också en av de svagaste vinnarna.

Den gapiga rockballaden To be free med Alyosha sattes högst på vinnarpallen efter att den fått lika många poäng som Masha Sobko och Ya tebya lyublyu och juryn fått gå in och skilja dem åt. Ukrainarnas tidigare uttagna bidrag, I love you med Vasil Lazarovich deltog också i finalen, men lyckades bara bli sjua.

Dramatiken slutar dock inte här. Efter finalen visade det sig nämligen att To be free släpptes redan för ett par år sedan, och ligger dessutom ute på sångerskans MySpacekonto vilket kommer att leda till diskvalificering då inget bidrag får finnas tillgängligt före den 1 oktober. Även tvåan med Masha Sobko sägs vara släppt före det datumet.

Det är obegripligt hur Ukraina överhuvudtaget lyckats sätta sig i den här sitsen. Det var illa nog att plocka bort den redan valde Vasil med motiveringen att valet av honom ska ha varit odemokratiskt och det blir inte precis bättre av att de inte klarar att hålla reda på den enkla och välkända regeln om publiceringsdatum för bidragen. Riktigt pinsamt!

Frågan just nu är dock hur Ukraina löser detta. Kommer Vasil att få åka till Oslo trots allt? Eller får gårdagens trea, Alexey Matias, chansen? Det brinner i knutarna, för i morgon har EBUs Head of Delegations möte och innan dess måste samtliga låtar vara klara. Så här låter i alla fall Ukrainas andra försök att klämma fram ett bidrag:

Media: VG.
Ukraina valde ogiltigt bidrag Reviewed by Pierre on 08:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.