Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Albanien

Juliana Pasha - It's all about you

Albanien hör alltid till länderna som först presenterar sitt bidrag eftersom det väljs under Festivali i Këngës som går av stapeln redan i december. Vi får dock också alltid höra något helt annat när det väl är dags för eurovisionfinal än vad som tog hem vinsten runt juletid eftersom albanerna hör till dem som utvecklat pimpandet av sina eurovisionbidrag till en konstart, något vi ser exempel på också i år.

Efter att ha blivit trea i Festivali i Këngës 2007 med Nje jetë och tvåa 2008 med Një qiell të ri lyckades den här gången Juliana Pasha vinna till slut med sitt bidrag Nuk mundem pa ty. Sedan dess har det stöpts om i ny musikalisk skrud, fått en engelsk text och Juliana själv har välbehövligen stylats om ordentligt.

I Oslo kommer vi alltså att få höra It's all about you, en schlagerdansgolvsfyllare med allsångspotential om kärleken till den där ende rätte. Jag tycker det här är riktigt catchy och Juliana har en pipa att lita på, så jag tror att finalplatsen är helgjuten, men jag undrar varför hon låter så förbannad..?

Ett liveframförande av It's all about you kan du kolla in här medan jag visar den helsköna officiella videon en gång till:

Bidragets upphovsmän: Ardit Gjebrea och Pirro Çako
Bidragets startnummer: Nummer 12 i semifinal I.

Albaniens fem senaste bidrag:
2005: Ledina Celo - Tomorrow I go (final 16e)
2006: Luiz Ejlli - Zjarr e ftohtë (semi 14e)
2007: Frederik Ndoci & Aida - Hear my plea (semi 17e)
2008: Olta Boka - Zemrën e lamë peng (semi 9a, final 17e)
2009: Kejsi Tola - Carry me in your dreams (semi 7a, final 17e)

Albaniens bästa placering:
Albaniens allra första representant Anjeza Shahini charmade Europa med The image of you och den oförställda lycka över att få vara med som hon utstrålade. Den sjundeplats hon nådde då 2004 är fortfarande landets högsta placering.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Albanien Reviewed by Pierre on 08:31:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.