Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Armenien

Eva Rivas - Apricot Stone

Två av de yngsta eurovisionländerna har hittills framgångsrikt lyckats placera samtliga sina bidrag hittills på topp tio i resultatlistan. Det ena är Azerbajdzjan med hittills två bidrag och det andra är Armenien som nu är uppe i fyra.

I år är det upp till 22-åriga Eva Rivas om sviten ska fortsätta, efter att hon vunnit den armeniska uttagningen i februari med Apricot Stone, en rytmisk poplåt i midtempo med tydliga etniska inslag. Eva har sjungit sedan barnsben och var under flera år solist i den framgångsrika körensemblen Arevik men har under de senaste åren arbetat för att etablera sig som solist parallellt med att hon också arbetat som modell.

Texten till Apricot Stone, skriven av den i eurovisionsammanhang välmeriterade Karen Kavaleryan kan med sitt symbolspråk behöva en förklaring. Armenien sägs vara aprikosens ursprungsland och används därför som en nationell symbol i landet. Här får därför aprikoskärnan symbolisera kärleken till och längtan efter moderlandet hos det stora antal armenier som lever i diaspora. Eva har själv både ryska och armeniska rötter och menar att låten inte bara handlar om armenier utan om den kärlek till sitt moderland hon tror att alla känner.

Jag tycker mycket om Apricot Stone och tror att en fin slutplacering är given. Det enda som talar emot en ny armenisk framgång är det historiskt sett dåliga startnumret i semin, men jag tror inte att nummer tvås förbannelse räcker för att stoppa Eva Rivas. Solklar finalist!

Framförandet från den nationella finalen kan du se här, medan vi kollar den officiella videon:

Bidragets upphovsmän: Armen Martirosyan och Karen Kavaleryan
Bidragets startnummer: Nummer 2 i semifinal II.

Armeniens bidrag hittills:
2006: André - Without Your Love (semi 6a, final 8a)
2007: Hayko - Anytime You Need (final 8a)
2008: Sirusho - Qélé, Qélé (semi 2a, final 4a)
2009: Inga & Anush - Jan jan (semi 5a, final 10a)

Armeniens bästa placering:
Fyra raka topp tioplaceringar för Armenien som sagt, men de väntar fortfarande på sin första pallplats. Närmast den var Sirusho för två år sedan, då hon blev fyra med Qélé, Qélé.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Armenien Reviewed by Pierre on 13:00:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Jag tror helt klart att Armenien tar sig till final. Jag hoppas även att Armenien vinner iår eftersom låten är så pass djup och vacker!!
    12 poäng från mig och min personliga röst i FINALEN ;)

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Visst går Eva till final och viss vinstchans tror jag nog också hon har!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.