Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Belgien

Tom Dice - Me And My Guitar

Belgien har inte bara misslyckats med att ta sig till final de fem senaste åren, de har dessutom hamnat bland de fyra sista i sin semifinal fyra gånger av fem möjliga. Därmed har de den sämsta resultatraden av alla deltagarländer under den perioden. Ska de kunna rycka upp sig i år och äntligen få en vettig placering?

Uppdraget att försöka gick till 21-årige Tom Dice som valdes ut internt av det flamländska tvbolaget VRT. Dice, som egentligen heter Eeckhout i efternamn, har även han bakgrund i en tvsänd talangshow, då han blev tvåa i belgiska X-Factor för två år sedan. Det började dock inte där, utan han har en lång relation till sin gitarr som han enligt egen utsaga började skriva låtar på redan som tolvåring. Därför känns det inte det minsta orimligt att han nu tävlar med en låt med titeln Me And My Guitar.

Låten är en lågmäld ballad i singer/songwriterskolan med gitarren och Tom i centrum i dubbel bemärkelse, då texten är självbiografisk och beskriver Toms hopp och tvivel inför karriären och livet. Jag tycker mycket om låten och tycker den hör till årets bästa, med stor möjlighet till ett liv utanför Eurovision Song Contest. Men frågan är hur den kommer att funka i Oslo.

Tom har en skön röst och ger ett sympatiskt intryck men det vill till att han går igenom rutan och att valpigheten tas emot som charmig och inte tafatt om det ska räcka till final. För hur bra låten än är så är den inte av typen som sitter som en smäck efter första lyssningen. Jag tänker hålla alla tummar jag har att det går vägen och tror att han fixar det, om inte annat så med jurystöd i ryggen!

Bidragets upphovsmän: Tom Dice, Jeroen Swinnen och Ashley Hicklin.
Bidragets startnummer: Nummer 10 i semifinal I.

Belgiens fem senaste bidrag:
2005: Nuno Resende - Le grand soir (semi 22a)
2006: Kate Ryan - Je t'adore (semi 12a)
2007: The Krazy Mess Groovers - LovePower (semi 26a)
2008: Ishtar - O julissi (semi 17e)
2009: Copycat - Copycat (semi 17e)

Belgiens bästa placering:
Trots troget deltagande i Eurovision Song Contest sedan starten har det bara blivit en enda vinst, men J'aime la vie med Sandra Kim från 1986 har å andra sidan blivit en av de riktigt stora eurovisionklassikerna.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Belgien Reviewed by Pierre on 09:05:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Belgien bör inte vara så nervösa i år. Tom Dice får upp den belgiska flaggan på poängtavlan i finalen, men hur högt? Den här låten kvalar ju in i kategorin "äkta" låtar och sådana funkar ju numera rätt väl i Eurovision om framträdandet gör rättvisa. Heja Belgien!

    SvaraRadera
  2. Nej borde inte behöva vara så nervösa, jag tror allt hänger på hur Tom gör sig i rutan!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.