Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Bosnien Hercegovina

Vukašin Brajić - Thunder And Lightning

Om man räknar bort de fyra direktkvalificerade länderna så är Sverige det land som har den längsta obrutna raden av finalplatser i Eurovision Song Contest. Något att fundera på innan man klagar på våra placeringar kanske? Fyra på den listan är Bosnien Hercegovina, trots att de "bara" varit i final varje år sedan 2001 - att jämföra med Sverige vars rad sträcker sig till 1977. Risken är dock stor att bosnierna sabbar den där fina raden i år.

Årets bosniska bidrag valdes ut internt bland inskickade bidrag av representanter för tvbolaget BHRT, precis som man gjort under de senaste åren. Den här gången föll valet på Munja i Grom med Vukašin Brajić som när den presenterades två månader senare också framfördes i en engelsk version, Thunder and lightning, som blir vad vi får höra i Oslo.

Brajić är ganska färsk på den bosniska musikscenen efter att han blivit tvåa i Operacija Trijumf, en idolklon som samsänds i Bosnien Hercegovina, Kroatien, Makedonien, Montenegro och Serbien, förra året. Hans låt går i rockigt midtempo och texten handlar enligt Brajić om ett ansträngt förhållande och i ett större perspektiv om samexistens människor emellan. Vi andra hör mest en orgie i metaforer värdig Ingela Pling Forsman.

Dundret och de där utlovade blixtarna saknas dessvärre helt i låten som bara maler på för att sedan glömmas bort så fort den tagit slut. Att Brajić har både rörelsemönster och utstrålning som en trasig lyktstolpe hjälper inte direkt upp låten heller. Det här är ett av årets svagaste bidrag och borde vara chanslöst i semifinalen.

Bidragets upphovsmän: Dino Šaran
Bidragets startnummer: Nummer 8 i semifinal I.

Bosnien Hercegovinas fem senaste bidrag:
2005: Feminnem - Call me (final 14e)
2006: Hari Mata Hari - Lejla (semi 2a, final 3a)
2007: Marija Šestić - Rijeka bez imena (final 11a)
2008: Laka - Pokušaj (semi 9a, final 10a)
2009: Regina - Bistra Voda (semi 3a, final 9a)

Bosnien Hercegovinas bästa placering:
Bosnien Hercegovina väntar fortfarande på sin första seger, men har en pallplats på meritlistan efter att Hari Mata Hari nådde tredjeplatsen i Aten för fyra år sedan med Lejla.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Bosnien Hercegovina Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.