Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Danmark

Chanée & N'evergreen - In a moment like this

Den internationella eurovisionfanklubben OGAE (Organisation Générale des Amateurs d'Eurovision) arrangerar varje år omröstningar i sina nationella avdelningar för att plocka fram en gemensam favorit till segern i årets upplaga av Eurovision Song Contest. De respektive ländernas poäng håller som bäst på att trilla in, och om man ska lita på fansens omdöme så ser det väldigt ljust ut för Danmark i år. De toppar nämligen listan när tretton länder hunnit avlägga sina röster. Själv mår jag nästan dåligt av tanken på ett scenario med Danmark som årets vinnare och söker tröst i tanken på att samma omröstning hade Charlotte Perrelli som sin vinnare för två år sedan.

Efter några år på lågvarv i studioformat satsade danska DR stort med en utsåld show i Ålborgs Gigantum för sin uttagning Melodi Grand Prix i år.
De danska teleröstarna föll för duon Chanée & N'evergreen och den svenskpennade In a moment like this med Thomas G:son, Henrik Sethsson och Erik Bernholm som upphovsmän. Christina Chanée är en flitigt anlitad sångerska i Danmark och medlem i Kid Creole & the Coconuts medan Tomas N'evergreen, född Christiansen, bor i Ryssland där han sägs ha en framgångsrik karriär som artist. De båda tussades ihop inför Melodi Grand Prix, vilket kan vara en förklaring till att kemin mellan dem är ungefär lika stor som den mellan två paket mjölk, möjligen med skillnaden att mjölkpaketen har partycke.

In a moment like this låter som en fusion mellan de inte helt fräscha hitsen Every breath you take och The best med respektive The Police och Tina Turner och texten är en klichéfylld fundering över vad exet kan tänkas hitta på i ett ögonblick som det här och hur man ska bära sig åt för att få denne tillbaka - ett ganska underligt tema för en duett som framförs öga mot öga och hand i hand.

Lättantändlig svensk press blev mycket upprörda när det visade sig att Melodifestivalens urvalsjury nobbat låten, men jag tycker att de gjorde helt rätt, för det är faktiskt svårt att hitta något sympatiskt alls i det här paketet. Det är ett hafsigt försök att skriva för att kännas igen och tyckas om som sedan slarvigt slagits in med Chanée och N'evergreen, med resultat att det bara känns billigt, helt utan både själ och hjärta. Det skulle kunna vara illa nog med det tafatta manipulerandet, men det som triggar mina kräkreflexer mest är känslan av att man trots det försöker ge sken av att vara något mer än så.

Det är tillräckligt lättköpt för att Danmark ska placera sig bättre än de förtjänar, men jag tror att juryn om inte annat ser till att de inte står överst på listan när poängen räknats ihop.

Bidragets upphovsmän: Thomas G:son, Henrik Sethsson och Erik Bernholm
Bidragets startnummer: Nummer 4 i semifinal II.

Danmarks fem senaste bidrag:
2005: Jakob Sveistrup - Talking to you (semi 3a, final 10a)
2006: Sidsel Ben Semmane - Twist of love (semi 18e)
2007: DQ - Drama Queen (semi 19e)
2008: Simon Mathew - All Night Long (semi 3a, final 15e)
2009: Brinck - Believe Again (semi 8a, final 13e)

Danmarks bästa placering:
Danmark är innehavare av eurovisionrekordet i kategorin längst tid mellan två segrar. Den första kom 1963 då äkta paret Grethe & Jørgen Ingmann vann med Dansevise. Nästa seger kom först 37 år senare, år 2000 då Olsen Brothers återigen såg till att segern blev dansk med Fly on the Wings of Love .

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Danmark Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Kunde inte skrivit det bättre själv. Har följt din blogg ett tag nu och förvånas över att vi ofta tycker väldigt lika om bidragen.

  Tycker den här låten är ESC-Danmark i ett nötskal. De är aldrig dåliga, aldrig bra, alltid mediokra och alltid tillrättalagda och trista melodier.

  SvaraRadera
 2. Härligt med någon som genomskådar den danska skitlåten!! Tack!

  SvaraRadera
 3. Elias: Kul att du hänger här! Och ännu roligare om du håller med! ;) Men jag håller med, de senaste åren har de danska låtarna varit väääldigt slätstrukna.

  Lotten: Tack! Men det var inte särskilt svårt. ;-)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.