Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Estland

Malcolm Lincoln - Siren

Förra året rätade Estland upp ett sorgligt facit av fem år på raken utan finalplats då Urban Symphony tog sig dit och nådde ända upp till sjätteplatsen med Rändajad. Den statistiken får i år Malcolm Lincoln försöka upprätthålla efter att de tagit hem segern i Eesti Laul, i mitt tycke en av årets musikaliskt bästa nationella finaler, efter att ha halkat in som reserv när ett annat bidrag blev diskat.

Malcolm Lincoln är trots namnet inte en solist utan en duo bestående av Robin Juhkental, sångaren som också skrivit Siren, och Madis Kubu. I Eurovision Song Contest backas de dessutom upp av kvartetten Manpower 4, vilket förmodligen kommer att leda till att många sitter hemma i sofforna i maj och undrar vem av dem som är Malcolm. Namnet har duon lånat av en tävlande i Vem vill bli miljonär som envist hävdade att det var namnet på USAs sextonde president Abraham Lincoln.

Den svårkategoriserade Siren har gått varm i mina lurar sedan vinsten i Estland och hade utan tvekan fått plats där även utan merit av att vara eurovisionbidrag - den är ju kanonbra alldeles på riktigt! Utan någon riktig hook och ett framträdande lika spännande som en murrig 70-talstapet tror jag dock dessvärre att den är helt chanslös i Oslo. Estland lär med största sannolikhet tvingas återuppta sin trista statistik av bidrag som stannar i semifinal.

Liveframträdandet från Eesti Laul hittar du här, medan jag skyltar med den officiella videon här:

Bidragets upphovsman: Robin Juhkental
Bidragets startnummer: Nummer 3 i semifinal I.

Estlands fem senaste bidrag:
2005: Suntribe - Let's Get Loud (semi 20e)
2006: Sandra Oxenryd - Through my window (semi 18e)
2007: Gerli Padar - Partners in crime (semi 22a)
2008: Kreisiraadio - Leto Svet (semi 18e)
2009: Urban Symphony - Rändajad (semi 3a, final 6a)

Estlands bästa placering:
Estland tog oväntat hem en första seger 2001 med Tanel Padars och Dave Bentons ostiga Everybody.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Estland Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Jag tror inte Estland är så chanslösa, men de behöver arbeta på sitt liveframträdande som knappast imponerade i nationella finalen. Men visst, de kan behöva balansera sig till finalen.. En av årets riktigt bra låtar. En av få.

    SvaraRadera
  2. Jag blir inte ledsen om du har rätt, men jag är tveksam. Jag gillar verkligen låten, men får nog säga som la Perrelli - det här är fel forum för den!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.