Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Island

Hera Björk - Je ne sais quoi

Yohannas andraplats i Moskva förra året gav en tydlig effekt i årets upplaga av Islands nationella uttagning Söngvakeppni Sjónvarpsins där hela tre fjärdedelar av bidragen den här gången var ballader. Det öppnade upp för de få bidrag som inte var det. Alla utom ett av upptempobidragen gick till final och i slutändan stod ett av dem även som vinnare; Je ne sais quoi med Hera Björk.

Hera körade bakom de två senaste isländska eurovisionbidragen och tävlade även i den danska uttagningen förra året där hon blev tvåa med Someday efter Brincks Believe again. Jag tycker att det var en mycket bättre låt än den rätt oinspirerade euroschlagern Je ne sais quoi. Jag gillar Hera, och nog kommer jag att dansa loss till Je ne sais quoi på schlagerdansgolven året ut, men Heras röst och utstrålning kan bara nödtorftigt skyla att det här inte är mer än ett sömnigt standardnummer till ett pumpande eurobeat - och dessutom en kopia med taskig karbon av islänningarnas två år gamla, och mycket starkare, bidrag This Is My Life med Euroband.

Här i eurovisionbubblan bortser jag helt ifrån vulkanutbrott och ekonomiska kollapser och påstår att islänningarna trots allt har ett fantastiskt flyt. De tävlar som sista numret ut i den svagaste semifinalen och dessutom direkt efter en ballad. Nog borde det kunna bli final med de förutsättningarna, även om jag inte riktigt tycker att de förtjänar det den här gången - mer än möjligen på merit av att vara den enda riktiga schlagerlåten i upptempo i år.

Bidragets upphovsmän: Örlygur Smári och Hera Björk Þórhallsdóttir
Bidragets startnummer: Nummer 17 i semifinal I.

Islands fem senaste bidrag:
2005: Selma - If I Had Your Love (semi 16e)
2006: Silvia Night - Congratulations (semi 13e)
2007: Eiríkur Hauksson - Valentine Lost (semi 13e)
2008: Euroband - This Is My Life (semi 8a, final 14e)
2009: Yohanna - Is It True (semi 1a, final 2a)

Islands bästa placering:
Ännu ingen vinst för Island, men de har två andraplatser på meritlistan efter Yohannas framgångar med Is It True ifjol. Innan dess blev också Selma tvåa med All out of luck bakom Charlotte Nilsson 1999.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Island Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag håller med precis, Hera är verkligen mycket bättre än låten!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.