Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Litauen

InCulto - Eastern European Funk

Den andra semifinalen inleds av Litauen, ett av länderna som mest sällan lyckats blidka övriga Europa med sina bidrag. En illustration av det kan vara att inte ens om Litauen hade fått tillgodoräkna sig poängen från samtliga sina hittills tio bidrag* hade de kunnat matcha Alexander Rybaks Fairytale förra året. Jag ställer mig helt enig med Europas hårda dom och räknar redan in årets bidrag i samma fack.

I år höll den litauiska uttagningen på att helt brinna inne på grund av ekonomiska svårigheter, men efter att finansiering ordnats i sista minuten blev den till slut av trots allt. Den avgjordes i en final efter tre inledande semifinaler och fick en överlägsen vinnare i femmannabandet InCulto och deras Eastern European Funk som var både teleröstarnas och juryns favorit till vinst.

Bandet har en nu sju år lång karriär bakom sig med två storsäljande och prisbelönta album som gjort dem välkända i hemlandet. Deras eurovisionbidrag har en humoristisk text om hur övriga Europa ser på östeuropéer och även framträdande präglas av humor. Det är åtminstone tänkt så. Jag tycker inte det här är varken kul eller bra på något sätt och mina öron gör sitt bästa för att spotta ut lurarna när den östeuropeiska låtsasfunken dyker upp i spellistan. You've seen it all before, we've got no taste, we're all a bore sjunger de i inledningen av låten - det finns ingen anledning att säga emot och jag tror inte heller att Europa gör det i maj.

Den officiella videon till låten hittar du här medan vi kollar in hur det såg ut när InCulto vann på hemmaplan:

Bidragets upphovsmän: Laurynas Lapė, Jievaras Jasinskis, Sergej Makidon, Aurelijus Morlencas och Jurgis Didžiulis
Bidragets startnummer: Nummer 1 i semifinal II.

Litauens fem senaste bidrag:
2005: Laura & The Lovers - Little By Little (semi 25a)
2006: LT United - We Are The Winners (semi 5a, final 6a)
2007: 4Fun - Love Or Leave (final 21a)
2008: Jeronimas Milius - Nomads In The Night (semi 16e)
2009: Sasha Son - Love (semi 9a, final 23a)

Litauens bästa placering:
Litauen chockerade mer traditionella eurovisionfans då skämtbidraget We Are The Winners framfört av LT United tog sig ända upp till en sjätteplats för fyra år sedan, deras hittills i särklass bästa placering.

* finalisternas semifinalpoäng borträknade.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Litauen Reviewed by Pierre on 22:22:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.