Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Makedonien

Gjoko Taneski - Jas Ja Imam Silata

De stackars makedonierna måtte ha slitit sina hår i frustration efter de två senaste årens semifinaler i Eurovision Song Contest. Båda gångerna har de nämligen nått en tiondeplats vilket skulle ha gett dem en finalplats - om det inte varit för regeln som gett juryn rätt att byta ut tian mot ett annat bidrag. Den rätten har de utnyttjat båda gångerna, vilket den ena gången gjorde att Sverige och Charlotte Perrelli med ett nödrop tog sig till final.

Årets final av den makedonska uttagningen Skopje Fest vanns av en outsider som räknats bort från vinststriden efter sin inledande semifinal där han bara blev fyra. Det hindrade inte Gjoko Taneski från att ta hem flest poäng när det verkligen gällde och därmed få äran att bli landets tionde representant i tävlingen.

Taneski har turnerat på festivaler sedan 1996, men karriären har nått en höjdpunkt på senare år med två albumsläpp. I Oslo kommer Gojko att ha sällskap av rapparen Billy Zver och gitarristen Pejcin på scenen när de gör den poprockiga Jas Ja Imam Silata, vars titel betyder Jag har styrkan. Det syftar på styrkan han intalar sig att ha att komma över ett förhållande som har tagit slut.

Den styrkan hade låten och framträdandet också behövt ha. Jag tycker nämligen att det här är riktigt trist och i total avsaknad av något som griper tag. I år blir det definitivt ingen final för Makedonien. Framträdandet från Skopje Fest hittar du här, medan vi här kollar den officiella videon som jag inte visat förut:

Bidragets upphovsmän: Kristijan Gabroski
Bidragets startnummer: Nummer 15 i semifinal I.

Makedoniens fem senaste bidrag:
2005: Martin Vučić - Make My Day (semi 9a, final 17e)
2006: Elena Risteska - Ninanajna (semi 10, final 12a)
2007: Karolina - Mojot svet (semi 9a, final 14e)
2008: Tamara, Vrčak & Adrijan - Let Me Love You (semi 10)
2009: Next Time - Nešto što kje ostane (semi 10a)

Portugals bästa placering:
Efter nio försök väntar Makedonien fortfarande på sin första placering på topp tio, trots flera i mitt tycke riktigt bra bidrag. Som bäst har de varit tolva, 2006 med Elena Risteskas Ninanajna.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Makedonien Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.