Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Malta

Thea Garrett - My Dream

Sverige brukar sägas vara ett av länderna som är mest engagerade i Eurovision Song Contest och sin egen nationella uttagning, men även Malta brukar nämnas i samma andetag. Bara en sådan sak som att årets maltesiska uttagning rymde 36 bidrag fördelade på sex heat och en final tyder på att en stor del av det lilla landets befolkning på knappa halvmiljonen är engagerade!

Dessvärre lyckas maltesernas smak sällan sammanfalla med min och i år var inget undantag. Vinsten i finalen av Maltas uttagning gick till sjuttonåriga Thea Garrett och balladen My Dream som var både tittarnas och juryns stora favorit. Thea är skolad i musikalteater och drömmer om en karriär vid klassiska West End, men det här är första gången hon når en bredare publik.

Alla Maltas bättre placeringar i Eurovision Song Contest har de fått med ballader, och de senaste gångerna de försökt skicka något i upptempo har de straffats hårt. I ljuset av det var det kanske inte underligt att de satsade på My Dream, som är så tryggt förankrad i eurovisionballadfacket att det nästan blir parodiskt. Här finns precis allt som hör till det paketet; en sångerska med sin blick i kameran och svepande dramatiska armrörelser som accentuerar låten, en tonartshöjning och en eurovisionslutton och en allmängiltig text som kan fungera som checklista för genrens största klichéer.

Jag har en sweet tooth för klassiska eurovisionballader, men det här är så urvattnat jolmigt att jag förstår och till och med förlåter att de plockade in den där jättefiskmåsen på scenen som ett desperat försök att sticka ut. Malta borde vara långt från final i år.

Bidragets upphovsmän: Jason Cassar och Sunny Aquilina
Bidragets startnummer: Nummer 11 i semifinal I.

Maltas fem senaste bidrag:
2005: Chiara - Angel (final 2a)
2006: Fabrizio Faniello - I do (final 24a)
2007: Olivia Lewis - Vertigo (semi 25a)
2008: Morena - Vodka (semi 14e)
2009: Chiara - What If We (semi 6a, final 22a)

Maltas bästa placering:
Malta har blivit tvåa två gånger, 2002 med Ira Loscos 7th Wonder och 2005 med Chiaras Angel, men allra närmast segern var de faktiskt 1998, trots att de då bara blev trea. Chiaras The one that I love hade nämligen bara sju poäng upp till Dana International som tog hem segern i en tävling som var oviss intill att den sista rösten avlagts. The one that I love hade för övrigt samma upphovsmän som årets bidrag!

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Malta Reviewed by Pierre on 11:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.