Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Polen

Marcin Mroziński - Legenda

Den polska eurovisionuttagningen Krajowe eliminacje 2010 fick en överlägsen vinnare då Marcin Mroziński på egen hand plockade hem en tredjedel av telerösterna i finalen och därmed fullständigt tillintetgjorde konkurrenterna - detta efter att han plockats in i startfältet som en sista kompletterande joker.

24-årige Marcin är både sångare och musikalartist och slog som så många andra igenom för en bredare publik som deltagare i Idol där han tog sig till semifinal. Förutom sin medverkan i Eurovision Song Contest har han just nu engagemang i fyra olika musikal- och teateruppsättningar och direkt efter finalen i Oslo väntar förberedelser inför höstens premiär av Les Miserables i Warszawa där han har en ledande roll.

Hans låt Legenda är en ganska underlig sak sjungen på omväxlande polska och engelska. Med sitt ganska fåniga sagotema om riddarens längtan efter sin prinsessa känns den som klippt ur en musikal, sedan kryddad med operatiska och folkloristiska inslag och därefter inkastad i tävlingen - vilket ytterligare förstärks av låtens märkligt abrupta slut.

Under de fem senaste åren har Polen bara tagit sig till eurovisionfinal en enda gång - och väl där hamnade den orangt spraytannade Isis Gee sist. Jag har lite svårt att se att Marcin skulle kunna bli legendarisk genom att dramatiskt bryta den trista trenden. Jag gillar Marcin och hans röst men låten kan på sin höjd kategoriseras som... intressant? I en semifinal med flera svaga låtar tror jag trots allt på en klar finalchans på merit av att sticka ut!

Vinnarframträdandet från finalen i Polen ser du här medan du kan kolla in den officiella videon här under:

Bidragets upphovsmän: Marcin Nierubiec och Marcin Mroziński.
Bidragets startnummer: Nummer 9 i semifinal I.

Polens fem senaste bidrag:
2005: Ivan & Delfin - Czarna dziewczyna (semi 11a)
2006: Ich Troje - Follow My Heart (semi 11a)
2007: The Jet Set - Time To Party (semi 14e)
2008: Isis Gee - For Life (semi 10a, final 23a)
2009: Lidia Kopania - I Don't Wanna Leave (semi 12a)

Polens bästa placering:
Polen gjorde en imponerande debut i Eurovision Song Contest 1994 då Edyta Górniak nådde ända upp till andraplatsen med balladen To nie ja - en placering de inte har varit i närheten av att upprepa sedan dess.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Polen Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.