Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Portugal

Filipa Azevedo - Há dias assim

Portugals eurovisionfacit hittills är långt ifrån imponerande, men de senaste två åren har ett par små ljuspunkter i form av finalplatser siktats åtminstone. I år tyckte jag att de hade material i sin nationella uttagning Festival da canção för att till och med putsa sin bästa placering någonsin i Catarina Pereiras Canta por mim. De portugisiska teleröstarna höll med mig, men inte juryn som placerade den som femma vilket istället skickade Filipa Azevedo till Oslo. Årets rån - eller kanske ännu mer; årets skott i foten.

Artonåriga Filipa vann talangshowen Família Super Star för två år sedan vilket ledde till ett skivkontrakt och ett album som floppade. Sedan dess studerar hon musikproduktion vid London Music School. Hennes låt Há dias assim är en powerballad som enligt känd modell långsamt byggs upp mot ett crescendo. Den finns också i en engelsk version (som du kan höra här), men kommer att framföras på portugisiska i Oslo.

Vid framförandet i den nationella finalen stod Filipa ensam på scenen så när som på en man vid en flygel. En man som för övrigt mystiskt försvann halvvägs in i låten. Så kommer det inte att bli i Oslo. Låten har arrangerats om sedan vinsten och förstärkts med en tre man stark kör som ger låten kräm med gospelsmak. Det hjälper en bit, men jag känner ungefär samma frustration som den Filipa sjunger om i sin låt - trots att hon tar i från tårna når vi inte riktigt fram till varandra och jag tror inte heller hon når final i Oslo.

Den nya versionen av låten kan du höra här medan vi kollar framförandet från finalen av Festival da canção igen så att vi återigen kan fundera över det mest spännande med det här bidraget: Vart killen vid flygeln egentligen tar vägen..? Och varför?

Bidragets upphovsmän: Augusto Madureira
Bidragets startnummer: Nummer 14 i semifinal I.

Portugals fem senaste bidrag:
2005: 2B - Amar (semi 17e)
2006: Nonstop - Coisas de nada (semi 19e)
2007: Sabrina - Dança comigo (Vem ser feliz) (semi 11a)
2008: Vânia Fernandes - Senhora do mar (semi 2a, final 13e)
2009: Flor-de-Lis - Todas as ruas do amor (semi 8a, final 15e)

Portugals bästa placering:
Portugal är landet som har flest antal deltagande i Eurovision Song Contest utan att vinna, eller för den delen ens vara i närheten av vinst. Trots hela 43 försök har Portugal aldrig lyckats nå högre än den sjätteplats Lucia Moniz fick 1996 för O meu coração não tem cor.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Portugal Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.