Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Ryssland

Peter Nalitch & Friends - Lost and forgotten

Ryssland har på senare år skämt bort oss med en rad bidrag som osat av en hunger att vinna tävlingen samtidigt som de skickligt lyckats fånga upp samtida musikaliska strömningar. Kanske är det därför årets ryska bidrag gåtts så hårt åt av kritikerna?

För säga vad man vill om Lost and forgotten, den reflekterar inte på något sätt vad som är hett på listorna eller för den delen, vad som skyltas i modebutikerna, vilket har fått kritikerna att påstå att Ryssland inte vill vinna tävlingen längre. Jag tror det är en allvarlig missbedömning. Ryssarna har helt säkert valt både låten de gillar mest och tror har störst chanser - och jag ger dem väl inte HELT fel i det heller.

Nalitch slog igenom som ett internetfenomen för tre år sedan med hjälp av en youtubevideo där hans humor lanserades tillsammans med en av hans gimmicks - att överdriva sin ryska brytning för att framhäva sitt ursprung. Den vågen har han sedan fortsatt att rida på med ett framgångsrikt album och t.ex. genom att backa upp det ryska landslaget i fotbolls-EM och OS tillsammans med vännerna Yura Kostenko, Sergei Sokolov, Kostia Shvetsov, Dima Simonov och Denis Marinkin.

Lost and forgotten är en ironisk drift med låtar om brustna förhållanden och framförs alltså, så vitt jag vet för första gången, på eurovisionengelska satt i system. Risken, eller om man så vill chansen, är stor att ironin går tittarna helt förbi i maj och att de istället bara hör en riktigt skön allsångsrefräng på ett ämne de kan relatera till, framfört av en sångare med hmm... eget uttryck. Det osmyckade framförandet lär inte heller ligga dem i fatet och jag tippar att kritikerna får äta upp sina ord när ryssarna återigen går till final den 25 maj. Upplägget känns för utstuderat och spekulativt för att gå hem hela vägen för mig, men nog kan jag tänka mig att vifta med tändaren till det här i Oslo.

Bidragets upphovsman: Peter Nalitch
Bidragets startnummer: Nummer 2 i semifinal I.

Rysslands fem senaste bidrag:
2005: Natalia Podolskaya - Nobody hurt no one (final 15e)
2006: Dima Bilan - Never let you go (semi 3a, final 2a)
2007: Serebro - Song #1 (final 3a)
2008: Dima Bilan - Believe (semi 3a, final 1a)
2009: Anastasiya Prikhodko - Mamo (final 11a)

Rysslands bästa placering:
Ryssland vann för första och hittills enda gången 2008 på sitt tolfte försök genom Dima Bilan och hans Believe.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Ryssland Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.