Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Schweiz

Michael von der Heide - Il pleut de l’or

Det har gått fyra år sedan Schweiz senast tävlade i Eurovision Song Contests final efter att eurovisionröstarna hårt, och åtminstone de två senaste åren, orättvist stoppat landets bidrag redan i semifinal. Både Paolo Meneguzzis Era Stupendo och Lovebugs The Highest Heights borde ha varit självklara finalister om ni frågar mig. Därför hoppas jag kanske lite extra på att Schweiz får en finalplats i år som plåster på såren när de nu ännu en gång skickar ett riktigt vettigt bidrag, även om jag inte är övertygad om att det går vägen den här gången heller.

Schweiz tillkännagav redan i december att man internt utsett Michael von der Heide och låten Il pleut de l'or (Det regnar guld) som sin representant till Oslo. När vi fick höra den tre veckor senare visade den sig vara en lättillgänglig chansonartad poplåt med ett beat, vars tema det dessutom går fint att sjunga Det gör ont-refrängen till.

Den 38-årige von der Heide har en snart 20 år lång musikalisk karriär i ryggen som gjort honom till ett välkänt namn hemma i Schweiz där han är känd för sin breda repertoar som spänner över både pop, rock, jazz och franska chansons. Redan 1999 gjorde han sitt första lilla avtryck i eurovisionhistorien genom att då bli femma i den tyska uttagningen med Bye bye bar och i fjol var han den som lämnade av de schweiziska rösterna i rutan, men det blir alltså först i år han hamnar i hetluften på allvar.

Von der Heide verkar vara en sympatisk kille och jag gillar hans låt vars text är en kärleksförklaring som tar hjälp av bilden av ett guldregn. Extra plus för att den görs på franska! Jag tror det finns risk att eurovisionpubliken ser det här som alltför mycket eurovision old school, medan det i mina ögon inte kan bli det om det görs bra - och det gör von der Heide. Jag hoppas att jag har fel, men jag tippar att han faller på snöret redan i semifinalen.

Premiärframförandet av låten kan ni kolla här, medan vi kollar den officiella videon igen:

Bidragets upphovsmän: Michael von der Heide, Pele Lorriano, Heike Kospach och André Grüter
Bidragets startnummer: Nummer 5 i semifinal II.

Schweiz fem senaste bidrag:
2005: Vanilla Ninja - Cool Vibes (semi 8a, final 8a)
2006: Six4One - If We All Give A Little (final 16e)
2007: DJ Bobo - Vampires Are Alive (semi 20e)
2008: Paolo Meneguzzi - Era Stupendo (semi 13e)
2009: Lovebugs - The Highest Heights (semi 14e)

Schweiz bästa placering:
Schweiz stod för den allra första eurovisionvinnaren då Lys Assia vann 1956 med Refrain. Efter det har det bara blivit ytterligare en seger. Den kom 1988 då den blivande världsstjärnan Céline Dion tog hem segern med Ne partez pas sans moi .

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Schweiz Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.