Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Vitryssland

3 + 2 - Butterflies

Att reda ut alla turerna i Vitryssland inför deras val av bidrag låter sig inte göras på ett ögonblick, men jag gör ett försök till en sammanfattning i kortform. Först arrangerade tvbolaget ONT en uttagning under namnet Musikal Court. Ett av bidragen där hette Far Away och framfördes av 3 + 2, en grupp bestående av Artyom Mihalenko, Elgiazar Farashyan och Yulia Shisko, med tvillingsystrarna Alyona och Ninel Karpovich som bakgrundssångerskor. De fem hade sammanförts efter deltagande i en tvsänd talangshow. Uttagningen slutfördes dock aldrig eftersom ONT inte beviljades medlemsskap i EBU.

Istället gick budet tillbaka till tvbolaget BTRC som arrangerat landets uttagningar förut. De valde internt 3 + 2 och deras låt som landets representanter. Några veckor senare annonserades att man bytt ut Far Away mot Butterflies, enligt ryktet på grund av dåliga recensioner av den förra, och att man nu lyft fram de två bakgrundssångerskorna som fullvärdiga medlemmar i gruppen.

Butterflies är en eurovisionschlagerballad som de gjordes förr; med svulstiga gester, en tonartshöjning precis där man förväntar sig och en högtravande och inte helt lättolkad text framförd på minst sagt tveksam engelska. För mig är det här årets guilty pleasure. Jag kan mot allt bättre vetande inte låta bli att tycka riktigt bra om Butterflies, och det bara förstärks av den kitschiga videon med animerade fjärilar och överspelande gruppmedlemmar.

Hur det kommer att gå i Oslo är extra svårtippat eftersom gruppen ännu inte hörts framföra sin låt live, men kan de närma sig vad vi hör i videon lever hoppet om en finalplats, särskilt som de är sista balladen ut i semin - även om jag inser att antalet européer med samma kärlek till eurovisionkitsch som jag har förmodligen är begränsat.

Bidragets upphovsmän: Maxim Fadeev och Malka Chaplin
Bidragets startnummer: Nummer 16 i semifinal I.

Vitrysslands fem senaste bidrag:
2005: Angelica Agurbash - Love Me Tonight (semi 13e)
2006: Polina Smolova - Mum (semi 22a)
2007: Koldun - Work Your Magic (semi 4a, final 6a)
2008: Ruslan Alenho - Hasta La Vista (semi 17e)
2009: Petr Elfimov - Eyes That Never Lie (semi 13e)

Vitrysslands bästa placering:
På sina sex försök har vitryssarna bara lyckats ta sig till final en enda gång, men den gången gick det riktigt bra - Koldun nådde sjätteplatsen 2007 med Work Your Magic.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Vitryssland Reviewed by Pierre on 07:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.