Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Allt du behöver veta inför första semifinalen!

Nu är det äntligen dags! Med start klockan 21 sänds Eurovision Song Contests första semifinal i SVT1 ikväll! Programledartrion Erik Solbakken, Haddy Jatou N'jie och Nadia Hasnaoui kommer att leda oss genom den två timmar långa sändningen, medan den svenska sändningen kommenteras i rutan av Christine Meltzer och Edward af Sillén. Sjutton bidrag tävlar om tio platser i lördagens final. Du hittar alla bidragen samt mina tips om hur det går här.

Bara de deltagande länderna samt Frankrike, Tyskland och Spanien får rösta i den här semifinalen. Vi svenskar får alltså vänta till torsdagens semi där Anna Bergendahl deltar. Teleröstarna står dock bara för hälften rösterna. Nytt för i år är nämligen att varje land också har en jury som står för den andra halvan av poängen redan i semifinalerna istället för som förut bara i finalen. Deras del är dessutom faktiskt redan avgjord vid sändningsstart eftersom deras röster läggs i samband med genrepen och måste ha skickats in före kl 17 idag.

Rösterna räknas sedan som vanligt om till 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng från varje land - men poängen får vi inte veta ikväll. För att behålla spänningen så stor som möjligt inför finalen läses bara de tio finalisterna upp utan inbördes ordning som avslutning på kvällens show strax före klockan 23. Poängen avslöjas först efter lördagens final.

I samband med en presskonferens efter semifinalen lottas det vilka startnummer de nya finalisterna kommer att få i finalen. Det var det hela - nu är det bara att invänta programledarnas Good evening Europe ikväll!

Läs även andra bloggares åsikter om
Media: SvD x2,VG, Aftonbladet.
Allt du behöver veta inför första semifinalen! Reviewed by Pierre on 09:53:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. SPÄNNANDE!!! Kolla in min blogg och se vilka 10 jag tror/vill går vidare...

    http://markusgisslen.blogspot.com/2010/05/semifinal-1-dessa-10-gar-vidare-ikvall.html

    SvaraRadera
  2. dessa tror jag går vidare efter att ha sett showen http://vicktoriamurawska.blogspot.com/2010/05/eurovision-song-contest-my-tips.html

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.