Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Är det inte dags att lägga ner skiten?

Igår kväll bänkade sig dryga miljonen svenskar i tvsofforna beväpnade med fyllda popcornskålar, röstningsprotokoll och rödvinsvässade tungor för att åter igen manifestera en av vårt lands mest befästa ritualer - att hatälska sitt Eurovision Song Contest.

Likt glada grisar som lyckligt vältrar sig i gyttjan gapskrattade de åt vitryska fjärilsvingar, förfasades över gubbsjuka makedonier och himlade med ögonen åt såväl äppeltuggande polacker, falsksjungande lettiskor som maltesiska fiskmåsar på jakt efter guldkornen de visste skulle dyka upp någonstans mellan blindskären. Kvällspressen hängde självklart på med sin del av ritualen - de braskande rubrikerna om att vi åter igen sett den sämsta tävlingen någonsin understruket av läsarundersökningar med alternativen dåligt, kasst eller värdelöst.

Det här är min del av samma ritual - eurovisionnördens alltid lika lagom indignerade försvarstal om att Eurovision Song Contest är ganska exakt som jag vill att den ska vara - en helt oemotståndlig blandning av skit och charm, talang och smaklöshet. Och jag skriver det trots att jag egentligen vet att Markus Larssons, Anders Nunstedts, kvällspressläsarsvenssons och din kärlek till tävlingen med största sannolikhet är ganska lik min.

För det är troligare att Eurovision Song Contest en dag blir allmän helgdag än att tävlingen någonsin kommer att generera rubriker som Sjutton fantastiska låtar tävlade eller Allt gick planenligt i Oslo - och skulle den trots allt någon gång göra det, DÅ vore det dags att lägga ner skiten!

Läs även andra bloggares åsikter om
Media: Aftonbladet x2, Expressen x2
Är det inte dags att lägga ner skiten? Reviewed by Pierre on 14:14:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Tack! Skriver under på varje ord. Blir så trött på kvällspressen, men även andra tidningars skrivande om att det är så dåligt.. Ja, men när var Eurovision Song Contest helt fantastiskt och en musikalisk kvalitetsorgie? Har det någonsin varit så? Smaklösheten, skiten och den ibland glimrande talangen är som du skriver en viktig ingrediens i tävlingen. Den ska finnas där. Vi lockas av den. Tack Malta för de goda skratten igår och tack Vitryssland för att ni tar er själva på så fånigt stort allvar!

  Ändå är jag såklart glad över att torsdagens semi är starkare. Om Sverige åker ut väntar jag stora rubriker om att det är orättvist att Anna fick så hårt motstånd. Om Anna går vidare är alla glada, men det kommer gnällas om att låtarna "nästan var lika kassa som i tisdags".

  Trackslistan är förresten ett fint alternativ för den som vill att "riktig musik" ska tävla. Det sänds ju dessutom varje lördag..

  SvaraRadera
 2. Själv hade jag en underbar kväll och njöt verkligen av denna underhållande blandning av musikstilar och uppträdanden. :D Jag tycker uppriktigt sagt synd om alla dessa människor som har ett så stort behov av att klaga och göra sig lustiga på andras bekostnad. Skoj dock att de fortfarande bryr sig så mycket att de tycker att det är värt att engagera sig. Så länge detta engagemang håller i sig så är Eurovisions framtid tryggad. :D

  SvaraRadera
 3. ESC ska läggas ner om den når Azerbaijan iår.
  Köpt tävling isf.
  Efter fusk förra året och andra skandaler försöker de drip droppa in OLJA i tävlingen.

  Nej tack !!

  Jag röstar ABSOLUT INTE PÅ DESSA

  Jag röstar på Eva Rivas, Armenien. Vackert !

  SvaraRadera
 4. Kunde inte sagt det bättre själv!!! Var skriver man under...?

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.