Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Bulgarien

Miro - Angel Si Ti

För den genomsnittlige svenske Eurovision Song Contesttittaren tar förmodligen årets eurovisioncirkus sin början i februari i samband med startskottet för Melodifestivalens första deltävling. För den mer nördige som försöker få ett större grepp om tävlingen (läs undertecknad) är snarare den första oktober ett magiskt datum. Inga bidrag får nämligen höras offentligt före det datumet året innan finalen, vilket betyder att det efter det datumet är fritt fram att påbörja de nationella uttagningarna för nästa års tävling. Bland de första länderna ur startblocken inför den här säsongen var Bulgarien.

Redan i just oktober förra året tillkännagav de att de tänker skicka Miroslav Kostadinov, med artistnamnet Miro, till Oslo. Efter att under tidigare år ha satsat på ambitiösa uttagningsprocedurer utsågs Miro den här gången internt av det bulgariska tvbolaget. Miro var tidigare den ena halvan av duon KariZma som blev tvåa i den bulgariska uttagningen för två år sedan med Fool for you. Sedan dess har Miro framgångsrikt gett sig på en solokarriär som resulterat i ett rekordsäljande album och en rad prestigefulla pris. Efter att ha blivit utsedd till årets bulgariska eurovisionrepresentant fick han själv välja ut fem bidrag att tävla med i en nationell final där tittarna fick välja vinnarlåten. En av låtarna hade Miro skrivit själv - och det blev också den som vann; Angel Si Ti.

Angel Si Ti är lättillgänglig europop framförd på bulgariska, men med en refräng alla som varit på en fotbollsmatch kan sjunga med i. Det är enkelt, på gränsen till billigt - men det funkar åtminstone på mig, jag lallar glatt med varenda gång. Miro kan helt klart sjunga, han ser bra ut och lyser av självförtroende - utan tvekan viktiga ingredienser i ett framgångsrecept, även om jag tycker att Miro spelar över det där med självförtroendet en bit. Att verka vara snubben som flirtar med sin spegelbild lär inte locka röster av Europa... Hur det kommer att gå i Oslo tror jag hänger mycket på Miro själv och vad han gör av låten på scenen. Grundtipset är att han bommar finalen, men jag håller ändå möjligheten att det till slut kan väga över till hans fördel öppen.

Hur det såg ut när Angel Si Ti vann i Bulgarien kan du se här, medan vi kollar den officiella videon här:

Bidragets upphovsman: Miroslav Kostadinov
Bidragets startnummer: Nummer 13 i semifinal II.

Bulgariens fem senaste bidrag:
2005: Kaffe - Lorraine (semi 19e)
2006: Mariana Popova - Let Me Cry (semi 17e)
2007: Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov - Water (semi 6a, final 5a)
2008: Deep Zone & Balthazar - DJ, Take Me Away (semi 11a)
2009: Krassimir Avramov - Illusion (semi 16e)

Bulgariens bästa placering:
Bulgariens eurovisionkarriär är ännu bara fem bidrag lång och har som bäst resulterat i just en femteplats för tre år sedan med Elitsa Todorovas och Stoyan Yankoulovs Water.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Bulgarien Reviewed by Pierre on 08:00:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.