Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Georgien

Sofia Nizharadze - Shine

EBU brukar inte gå in och peta i medlemsländernas bidrag till Eurovision Song Contest i första taget, men förra året satte de ned foten när Georgien försökte sig på att ge en illa dold känga till Vladimir Putin i sitt bidrag We don't wanna put in med Stephane & 3G. Enligt reglerna är politiska budskap ett absolut no no i tävlingen och enligt EBU var det här ett tydligt övertramp mot den regeln. Det georgiska tvbolaget ville dock inte kännas vid problemet, så istället för att ändra texten som EBU föreslog så valde de att dra sig ur. I år är de dock tillbaka igen.

Efter att vid sina tre tidigare försök ha haft uttagningar med flera artister bestämde sig Georgien den här gången för att välja artist internt - kanske för att säkerställa att förra årets röra inte skulle upprepas. Valet föll på 24-åriga Sofia Nizharadze, känd i Georgien som både skådespelerska, låtskrivare och sångerska, främst i flera musikaluppsättningar. Hennes låt valdes sedan i en direktsänd tvshow bland sex alternativ skrivna av välmeriterade, till flertalet internationella upphovsmän.

Segrande ut den striden gick balladen Shine, med en norsk, en italiensk och en svensk upphovsman, den senare i form av Harry Sommerdahl. Shine är en väldigt konventionell ballad om hopp och framtidstro som tack vare en färgstark och kompetent artist kanske trots allt kan ha vissa utsikter till framgång i Oslo. För min del är bidraget som helhet väl förutsägbart och trist, men jag tror ändå att en ny finalplats är inom räckhåll för Georgien - i finalen får de dock svårt att överträffa tidigare meriter.

Framträdandet från finalen på hemmaplan kan du se här, medan vi tar en titt på den officiella videon:

Bidragets upphovsman: Hanne Sørvaag, Harry Sommerdahl och Christian Leuzzi
Bidragets startnummer: Nummer 16 i semifinal II.

Georgiens bidrag hittills:
2007: Sopho - Visionary Dream (semi 8a, final 12a)
2008: Diana Gurtskaya - Peace Will Come (semi 5a, final 11a)

Georgiens bästa placering:
Georgien har ju bara hunnit vara med två gånger hittills, men har gått till final båda gångerna och vid båda tillfällena nått stabila placeringar i mitten av finalfältet, se ovan.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Georgien Reviewed by Pierre on 13:36:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.