Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Irland

Niamh Kavanagh - It's For You

Eurovisionhistorien är full av artister som tävlat fler än en gång, men antalet återvändande vinnare är betydligt färre och av dem är det få som varit i närheten av att upprepa den där första vinsten. Våra egna Carola och Charlotte Perrelli lyckades till exempel inte, men det finns åtminstone ett riktigt lysande undantag; Johnny Logan. Han vann 1980 med What's another year, återvände sju år senare och vann igen med Hold Me Now för att sedan vinna en tredje gång 1992 som upphovsman till Linda Martins Why Me?. I år gör Irland ett försök att upprepa tricket genom att återigen skicka en tidigare vinnare.

Den irländska uttagningen Eurosong blev ett one horse race där det redan från början kändes som om utgången var given:1993 års vinnare Niamh Kavanagh hade den enda riktigt starka låten och skulle återigen få representera Irland - och så blev det. Teleröstarna var eniga med samtliga jurygrupper om att skicka Niamh och hennes It's For You till Oslo.

Segern var den andra på raken på Irland för svenske Jonas Gladnikoff som den här gången tillsammans med väl mellomeriterade Mårten och Lina Eriksson och irländaren Niall Mooney åstadkommit en aspartamsötad klassiskt uppbyggd eurovisionballad som trots sin till tre fjärdedelar svenska bakgrund lyckas låta väldigt irländsk. Ackompanjerad av en flöjt som låter som rippad ur soundtracket till Titanic får Niamh göra sitt bästa för att leva sig in i en smet av gråt för ensamma, böner för de vilsna och kärlek till mig.

Även om jag svag för just den här typen av låtar i Eurovision Song Contest tycker jag att det här är i kletigaste laget och förstår inte alls favoritskapet som på sina håll läggs på It's for you. År 2010 är det alldeles för sent att vinna eurovisionsegrar med material som det här och trots Niamhs rutin tycker jag att hon själv är den allra svagaste länken här.

Jag sticker ut hakan och påstår att jag är tveksam till att hon ens går till final i Oslo och att om hon trots allt lyckas med det hamnar långt ifrån toppen. För att stryka under min poäng kollar vi inte den tillrättalagda videon utan vinnarframträdandet från finalen på hemmaplan där Niamh inte imponerade på mig - och dessutom visade upp årets fulaste klänning:

Bidragets upphovsman: Niall Mooney, Mårten Eriksson, Jonas Gladnikoff och Lina Eriksson
Bidragets startnummer: Nummer 12 i semifinal II.

Irlands fem senaste bidrag:
2005: Donna & Joe - Love? (semi 14e)
2006: Brian Kennedy - Every Song Is A Cry For Love (semi 9a, final 10a)
2007: Dervish - They Can't Stop The Spring (final 24a)
2008: Dustin The Turkey - Irlande Douze Pointe (semi 15e)
2009: Sinéad Mulvey & Black Daisy - Et Cetera (semi 11a)

Irlands bästa placering:
Ingen har väl missat att Irland är landet som vunnit Eurovision Song Contest flest gånger? Först Dana med All kinds of everything 1970, sedan Johnny Logan med What's another year 1980 och Hold Me Now 1987, Linda Martin med Why Me? 1992, Niamh Kavanagh med In your eyes 1993, Paul Harrington & Charlie McGettigan med Rock'n'Roll Kids 1994 och senaste Eimear Quinn med The Voice 1996. Sju segrar - men det var ett tag sedan sist.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Irland Reviewed by Pierre on 18:55:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. äntligen är det någon förutom jag som tycker att detta är en ganska medioker och klichéartad låt. Hon sjunger inte heller särskilt bra vilket många har påstått i diverse forum och bloggar. Jog tror att den kommer nå finalen, men det gör den med ett nödrop och väl i finalen tror jag att Irland hamnar bland de tio sista

  SvaraRadera
 2. Detsamma! Skönt att höra att jag inte är ensam om att se igenom det här! :)

  SvaraRadera
 3. Jag är helt med i er klubb också!
  Förstår absolut ingenting av den här låtens kvalitéer. Lika daterad som sin sångerska.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.