Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Rumänien

Paula Seling & Ovi - Playing With Fire

Förutom vårt eget har en hel handfull av årets eurovisionbidrag svenska upphovsmän - men vi är inte ensamma om att sprida våra låtskrivartalanger över Europa. Fyra av bidragen har till exempel norrmän i huvudroller. Hanne Sørvaag konkurrerar med sig själv då hon både står bakom Norges eget bidrag och har varit med och skrivit Georgiens bidrag, Sylvia Strand har arrangerat Cyperns bidrag och finns själv med på scenen som pianist medan den norske rumänen Ovidiu Cernăuțeanu både skrivit och framför Rumäniens bidrag.

Rumänien valde i år att banta ned sin uttagning Selecţia Naţională till enda final med sexton bidrag där Playing with fire vann en solklar seger som både juryns och teleröstarnas favorit. Den framförs av sångerskan Paula Seling, som under sin dryga decenniet långa karriär framgångsrikt spottat ur sig dussinet album, och alltså Ovidiu Cernăuțeanu, eller Ovi som han kallar sig som artist. Ovi är född i Rumänien men boende i Norge där han t.ex. hunnit vara med i Melodi Grand Prix två gånger, mest framgångsrikt förra året då han tog sig till final med Seven seconds.

Playing with fire framfördes vid den rumänska uttagningen till stor del med duon sittande mitt emot varandra vid en transparent dubbelflygel - ett nytt grepp i tävlingen liksom det krystat kreativa och inte särskilt trevliga låttemat som, så vitt jag minns, för första gången plockar in familjegrälet i tävlingen. Texten går nämligen ut på att paret utmanar och förhoppningsvis lekfullt hotar varandra - du leker med elden om du tänker bråka med mig.

Jag tycker att låten visuellt funkar fint på scenen med redan nämnda flygel och två starka artister med både utstrålning och röster, men låten är stötig och osvängig och den där texten skaver - jag tror inte att tillräckligt många roas av Paulas och Ovis gnabbande för att ta dem till final. Framförandet från finalen i Rumänien hittar du här, medan vi kollar den påkostade videon som avslöjar att grälet började med en utspilld kopp kaffe...

Bidragets upphovsman: Ovidiu Cernăuțeanu
Bidragets startnummer: Nummer 10 i semifinal II.

Rumäniens fem senaste bidrag:
2005: Luminita Anghel & Sistem - Let Me Try (final 3a)
2006: Mihai Trăistariu - Tornerò (final 4a)
2007: Todomondo - Liubi, Liubi, I Love You (final 13e)
2008: Nico & Vlad - Pe-o Margine De Lume (semi 7a, final 20e)
2009: Elena - The Balkan Girls (semi 9a, final 19e)

Rumäniens bästa placering:
Rumänien har inte rosat marknaden med fina placeringar, men de har en pallplats på meritlistan; tredjeplatsen Luminita Anghel & Sistem nådde 2005 med etnoeuropoppiga Let Me Try.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Rumänien Reviewed by Pierre on 08:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.