Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2010 - Storbritannien

Josh Dubovie - That Sounds Good To Me

Som en av världens ledande musiknationer kan man tycka att Storbritannien har alla förutsättningar för att dominera i Eurovision Song Contest. Så är det ju nu inte alls. Istället har BBC uppenbarligen svårt att få britterna att överhuvudtaget intressera sig för tävlingen, vilket i sin tur förmodligen har en hel del att göra med bidragen som vaskats fram. Det har nu hunnit gå fjorton år sedan ett brittiskt bidrag lyckades ta sig till förstaplatsen på englandslistan - Ooh Aah... Just A Little Bit med Gina G, och under 00-talet var Scooch närmast att upprepa den bedriften när deras Flying The Flag For You blev femma för tre år sedan. Än så länge har årets representant Josh Dubovie inte alls synts till på listan...

Förra årets framgång med att låta Andrew Lloyd Webber specialskriva ett bidrag, It's My Time som Jade Ewen tog till en femteplats i Moskva, gav BBC blodad tand - de beslöt att försöka upprepa framgången med samma recept i år. Jag blev ganska till mig i trasorna när de den här gången bjöd in Pete Waterman, en tredjedel av den på åttiotalet framgångsrika producenttrion Stock/Aitken/Waterman. För min del är trions hitkatalog av popklassiker odödlig, och även om de hitsen har tjugo år på nacken hade jag en hel del hopp om åtminstone ett eko av dem.

Waterman tog hjälp av forne kompanjonen Mike Stock och snickrade ihop That Sounds Good To Me, som dessvärre visade sig inte alls låta så bra som jag kanske fåfängt hoppats. Istället för att ta den forna hitfabrikens sound in i 2000-talet låter det här snarare som något kvarblivet och bortglömt som nödtorftigt dammats av och putsats upp. Det blir inte precis bättre av att den satts i händerna på hopplöst valpige nykomlingen Josh Dubovie som kändes väldigt tafatt och bortkommen när han gick hem med segern i Your Country Needs You.

Trots besvikelsen måste jag dela ut en liten nostalgipoäng här, men jag tror det krävs ett smärre underverk om inte Storbritannien återigen ska hamna långt ned, kanske till och med längst ned, i resultatlistan i år. Den officiella videon med den upputsade versionen av låten kan ni se här, medan vi kollar vinnarframträdandet från den brittiska uttagningen:

Bidragets upphovsman: Pete Waterman, Mike Stock och Steve Crosby
Bidragets startnummer: Nummer 12 i finalen.

Storbritanniens fem senaste bidrag:
2005: Javine - Touch My Fire (final 22a)
2006: Daz Sampson - Teenage Life (final 19e)
2007: Scooch - Flying The Flag For You (final 23a)
2008: Andy Abraham - Even If (final 25a)
2009: Jade Ewen - It's My Time (final 5a)

Storbritanniens bästa placering:
Genom åren har Storbritannien skrapat ihop fem segrar: Sandie Shaw vann med Puppet on a string 1967, Lulu med Boom bang-a-bang 1969, Brotherhood of Man med Save your kisses for me 1976, Bucks Fizz med Making your mind up 1981 och Katrina & the Waves med Love Shine a Light 1997.

Läs även andra bloggares åsikter om
Eurovision Song Contest 2010 - Storbritannien Reviewed by Pierre on 09:00:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.