Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inbjudan till Melodifestivalen 2011

Årets eurovisionsäsong är ju knappt slut, men redan nu kickar nästa års säsong så smått igång. SVT har nämligen gått ut med inbjudan till Melodifestivalen 2011 - och den innehåller en del nyheter!

Precis som under de senaste åren kommer 32 bidrag att tävla, med reservation för att SVT har rätt att utöka antalet. Fyra av dem är jokrar och även nästa år kommer en av platserna i uttagningen att vigas åt en webjoker. Detaljerna för webjokeruttagningen kommer att presenteras vid ett senare tillfälle. Ett par nyheter är dock att datumen för inskick till huvudtävlingen och webjokertävlingen är desamma - från den 29 maj till den 21 september samt att webjokervideorna ska innehålla sekvenser där respektive artist framför sin låt.

En annan stor nyhet är att utländska upphovsmän välkomnas för första gången, dock endast i
kombination med minst en svensk upphovsman. Den förändringen tycker jag är riktigt trist. Jag hade snarare hoppats att andra länder skulle dra in den möjligheten än att vi också hoppar på tåget. Nog har vi tillräckligt med upphovsmän på hemmaplan för att kunna åstadkomma ett konkurrenskraftigt bidrag utan utländsk hjälp och jag tycker att tävlingens tanke faller en smula om de olika länderna inte representeras av just egna produkter.

Inga revolutionerande förändringar gällande tävlingsformatet alltså, men för min egen del hoppas jag på en förändring i hur man väljer låtar till att man väljer de bästa låtarna oavsett vilken genre de tillhör istället för en krystad genreuppsjö utan grund i kvalitet. Dessutom är det ju tioårsjubileum för formatet med turnérande Melodifestival nästa år, så ett rejält firande av det i någon form vore på sin plats!

Inbjudan tillsammans med de fullständiga tävlingsreglerna hittar du här.

Läs även andra bloggares åsikter om
Inbjudan till Melodifestivalen 2011 Reviewed by Pierre on 12:28:00 Rating: 5

1 kommentar:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.