Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nej jääävlar - Sverige är ute!

Det som inte fick hända hände - Sverige och Anna Bergendahl skrapade inte ihop tillräckligt många poäng och vi tvingas nu för första gången någonsin stå över finalen. Fruktansvärt tråkigt och just nu riktigt svårt att smälta, men sådan är tävlingen - inte alltid rättvis och långt ifrån förutsägbar, för Anna gjorde allting rätt ikväll med en av kvällens bästa låtar. Europa ville helt enkelt ha något annat än vad vi ville erbjuda.

När flera av de förhandstippade artisterna verkade gå in för personligt rekord i sura toner gjorde Anna ett riktigt starkt framträdande. Harel Skaat och Niamh Kavanagh lät till exempel en bra bit sämre än de gjort under repen - för att inte säga riktigt illa - men de tog sig båda ändå till final.

Sverige var inte den enda förhandstippade finalisten som föll ikväll. Även den kroatiska tjejtrion Feminnem föll tungt, medan Cypern var den stora överraskningen när de glädjande nog tog sig till final - även om det är en klen tröst just den här kvällen. Som extra salt i såren tog sig dessutom Danmarks skräplåt dit. Ont. Det gör ont.

Här är hela kvällens resultat, med de nyblivna finalisterna i den ordning de tillkännagavs:

Till final:
Georgien: Sofia Nizharadze - Shine
Ukraina: Alyosha - Sweet people
Turkiet: maNga - We could be the same
Israel: Harel Skaat - Milim
Irland: Niamh Kavanagh - It's for you
Cypern: Jon Lilygreen & The Islanders - Life looks better in spring
Azerbajdzjan: Safura - Drip Drop
Rumänien: Paula Seling & Ovi - Playing with fire
Armenien: Eva Rivas - Apricot Stone
Danmark: Chanée & N'evergreen - In a moment like this

Utslagna:
Litauen: InCulto Eastern European Funk
Schweiz: Michael von der Heide - Il pleut de l’or
Sverige: Anna Bergendahl - This is my life
Nederländerna: Sieneke - Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)
Slovenien: Ansambel Roka Žlindra & Kalamari - Narodno zabavni rock
Bulgarien: Miro - Angel si ti
Kroatien: Feminnem - Lako je sve

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Media: DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, VG x2.
Nej jääävlar - Sverige är ute! Reviewed by Pierre on 23:18:00 Rating: 5

14 kommentarer:

 1. Det hva heldig av sverige, att de ikke kom videre, da slipper de og arrangere melodi grandprix neste år, og sparer de pengene, da slipper sverige og hive penger ut av vinduet.

  SvaraRadera
 2. Jag brukar ofta hålla med dig och tycka att dina åsikter är riktigt vettiga, men här måste jag faktiskt komma med lite mothugg.

  Varför skulle det vara rättvist om den artist som sjöng flest rena toner vann? OK Anna gjorde en bra insats men personligen tycker jag att det hade varit orättvist om hon gått vidare. Jag tycker inte om låten och tydligen gör inte majoriteten av de som röstade det heller.

  Jag tycker också att det är supertråkigt att vi inte är i final men knappast orättvist.

  SvaraRadera
 3. Anonym: Sverige VILL vinna! Så mycket att vi skickar våra låtskrivare ut till alla andra länder. Hur många bidrag är svenska i år? Norge, Azerbajdzjan, Irland, Danmark, Georgien... nån mer? Helt sjukt.

  Schlagerpinglan: Det var ju verkligen inte kul att Danmark gick vidare. Låten är bra, men artisterna är så jäkla isiga! Sverige tog något unikt och blev utslagna av en konstlad barbiedocka med SVENSK LÅT (Azerbajsjan. Medvetet stavfel, jag är på omoget humör).

  SvaraRadera
 4. "problemet" är väl att det inte är en Europa tävling Utan en slags global tävling mera. Så Svenska bidrag och folkligare Svenska musikformer som "Sverige" gillar står rätt långt ifrån öststater israel turkiet´s med flera länders musiksmak..

  Jag anser sedan länge man kan lägga ner skiten totalt..Eller ta bort "Euro" i benämningen av tävlingen i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Schlagerpinglan: Nja, nu läser du in något som jag inte skriver. Självklart tycker jag det är orättvist att en låt jag ser som en av de bästa inte är i final. Jag stryker dessutom under att Anna gjorde sitt bästa ikväll - medan andra inte gjorde det.

  SvaraRadera
 6. Äntligen!, som Gert Fylking skulle ha sagt. Det här är förhoppningsvis bara första steget mot att slippa den här skiten som upptar en stor del av året i media. Förut var det väl acceptabelt när det enbart var en enda kväll, men nu håller det ju på en hel evighet.
  Lägg ner skiten!

  SvaraRadera
 7. Många tog efter Sverige & vindmaskinen -91...Lär nog drälla av ljusstavar nästa år. Anna kan vara mer än nöjd med sitt framträdande. Hur Israel kunde gå vidare är för mej en gåta, tror inte han sjöng en enda ren ton och gapig...

  SvaraRadera
 8. OK, jag tolkade din text som att du tyckte att resultatet var orättvist och att Sverige borde ha gått till final, oavsett låt, eftersom hon gjorde ett ett bättre framträdande än andra. Fel av mig. Att det inte alltid är helt rättvisa resultat kan jag dock skriva under på.

  SvaraRadera
 9. Annas framträdande var ett av de bästa i Schlagerhistorien någonsin. Har följt tävlingen varje år sedan 60-talet. Rösterna vi hade behövt var Norges och Danmarks. Var detta Norges svar på den mobbingkampanj som Svensk televison i ett par år har riktat mot Norge? I så fall är delika gottåt Serige. Däremot är det oerhört synd om Anna! Hon var bäst!!!

  SvaraRadera
 10. Ärligt talat så förstår jag inte varför Anna skickades ifrån början. Den internationella juryn dissade Anna totalt och valde Salem. Jag älskade Salems låt, den var unik och han hade utstrålning.

  Men dagens svensson gillade inte honom. Så nu tycker jag att Sverige får skylla sig själv och inte skylla på övriga Europa, det är bara barnsligt.

  SvaraRadera
 11. Nä det här är väl inget att deppa för...Anna gjorde ett kanonjobb, men det räckte inte ända fram. Vi får ta nya tag helt enkelt. C'est la vie. Vidhåller fortfarande att Israel var fruktansvärt dåliga, så falskt...

  SvaraRadera
 12. Detta visste jag ju redan. Direkt när Anna vann den svenska Melodifestivalen sa jag att ”den kommer ALDRIG att ta sig till final, den är för tråkig”. Och vad hände?? Den stöp! Och det typiska är att svenska folket, som f.ö. har röstat fram denna fruktansvärda låt, nu GNÄLLER över att man skulle ha skickat en annan låt och att Christer Björkman ska avgå och att man ska ”lägga ner hela skiten”!!
  MEN HALLÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!!!! Det är ju Svenska folket själva som har röstat fram denna låt!! GIVE ME UN F***N’ BREAK!!!! Även om jag inte gillar låten så gjorde Anna ett fantastiskt framträdande! Hade juryn fått sin vilja fram så hade Salem al Fakir representerat Sverige, men så kom Folkets röster och sabbade hela skiten! FY PÅ ER! Nä, jag tycker att Folkets röster inte ska räknas hädanefter! Ni röstar med hjärtat och inte med hjärnan, sen gnälls det och man skyller på alla andra när det inte går bra! BLÄÄÄÄÄÄ!!!! Bara för att Anna inte kom till final, så betyder det inte att det är över för ”Sverige”s del:
  Danmarks bidrag ” In A Moment Like This” är skriven av Thomas G:son, Henrik Sethsson & Erik Bernholm t.ex. . Och Azerbaijans bidrag ”Drip Drop” är skriven av Anders Bagge, Stefan Örn & Sandra Bjurman. (en skitdålig låt f.ö.). Fredrik Kempe har skrivit Norges bidrag ” My Heart Is Yours” tillsammans med Hanne Sørvaag (som också har varit med och skrivit Georgiens bidrag ”Shine”). Niall Mooney, Mårten Eriksson, Jonas Gladnikoff & Lina Eriksson har skrivit Irlands bidrag ”It’s for you” och slutligen Robert Wells är ju med och spelar för Vitryssland!
  ”In a moment like this” skickades först in till den svenska uttagningen men blev refuserat! GISSA om detta ångras bittert nu!
  Ha det gott i Schlagerträsket på lördag, det ska iaf jag ha: HEJA IRLAND!

  SvaraRadera
 13. Melding fra Norge:
  Dette var skikkelig synd! Sveriges bidrag var veldig bra og burde helt klart gått videre til finalen! Det er nå så mange øst-blokkland som stemmer på hverandre, og det må være derfor dere røk ut. Vi var nok for få som passet på å sende vår stemme. Jeg sendte min stemme, men det holdt ikke. På Radio Norge snakket de om dere i går morges og omtalte sangen som en av favorittene, som måtte gå videre, men slik gikk det altså ikke. Beklager dette sterkt. For all del ikke la være å bli med senere år! Vi må bare stå sammen og være flinkere til å gi våre stemmer til de sangene vi mener er best!
  Hilsen en som likevel skal følge med i morgen.

  SvaraRadera
 14. Det är bara trams att Salem al Fakir skulle haft bättre chans! Låten var ju ett sömnpiller! Därför fick han avsevärt färre röster än Anna av Svenska folket. Däremot hade Ola en låt som säkert skulle roat "östblocket" mer med sin glädje och sprattlighet. Att inte gilla Anna i Sverige handlar om att hon enligt många har fel politisk hemvist, är troende och dessutom har mage att vara en blond medelklasstjej. Många i vårt avundsjuka land pallar inte detta.
  Fakta är att Anna fick flest röster i den svenska finalen. Alltså gillade merparten av de röstande henne! Sanningen är den att Öststasländer har en helt annan kultur och andra rötter i musiken. För att Nordiska länder ska kunna gå vidare måste även vi rösta på varandra. Röstade tex Norge och Danmark på oss?

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.