Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag I

Den första dagen av repetitioner i Telenor Arena är till ända!

De åtta första semifinalisterna från den första semin har fått känna på att stå på Eurovision Song Contests scen för första gången och självklart har jag följt dem under dagen!

Här följer klipp från deras första rep och några korta omdömen om framförandena:


Moldavien: Sunstroke Project & Olia Tira - Run Away
Numret börjar med solstingsviolinisten på en roterande platta - jag hoppas att de checkar den noga inför semin så de inte gör en the Ark! Både Olia Tira och Serj Ialovitki sjunger oklanderligt, men numret känns precis som i den nationella finalen en smula kaotiskt:


Ryssland: The Peter Nalitch band - Lost and forgotten
Peter och hans vänner gör sin låt framför en effektfull stjärnhimmel i ett annars avskalat nummer. Bandet har dock plockat fram den beprövade vindmaskinen som blåser iväg det där fotot Peter plockar fram och tittar på i början av låten!


Estland: Malcolm Lincoln & Manpower 4 - Siren
Ännu ett sparsmakat nummer mot mörkblå bakgrund. Sångaren Robin Jukenthal i retrolook i form av kavaj med scarf backas upp av likadant klädda Manpower 4 som gör synkade armrörelser. Robin gör en god sånginsats, men jag tycker numret känns väl stillastående och mörkt.


Slovakien: Kristína - Horehronie
Nu blir det grönt som går över i orangt som bakgrund för att illustrera den skogiga provinsen Horehronie! Slovakerna har behållit framträdandet från den nationella finalen med de synkdansande träden och gummibanden och Kristína gör till min glädje en riktigt stark sånginsats!


Finland: Kuunkuiskaajat - Työlki ellää
Rök, dimridåer och de finska färgerna på scenen när Susan Aho och Johanna Virtanen med anhang äntrar scenen tillsammans med en vit lysande sten. Eller är det en snöboll? Numret har har bättrats på sedan Euroviisut och känns nu mer livligt och fartfullt vilket passar låten bra.


Lettland: Aisha - What for? (Only Mr. God knows why)
Åh nej! De har tagit bort tvätterskorna och dragspelaren från den nationella finalen! Bara Gud vet varför! De färdigtvättade gardinerna har nu hängts upp bakom Aisha i ett framträdande som nu väldigt mycket mer hänger på Aisha själv trots att hennes bakgrundssångerskor sluter upp runt henne Marija Serifovic-style på slutet.


Serbien: Milan Stanković - Ovo je Balkan
Serberna har jobbat om sitt nummer rejält. Borta är hela den folkloristiska inramningen med dräkter och dans, vilket ersatts med streetdancemoves, fem jätteplastcylindrar och en nedtonad Milan. Det känns mindre hysteriskt - men det tycker jag är synd. Jag tycker låten tappar identitet med det här framträdandet.


Bosnien & Hercegovina: Vukašin Brajić - Thunder and lightning
Kolsyreis och strålkastare skapar blixtar och dunder åt Vukašin som nu känns betydligt mer avslappnad och sympatisk än vid de tidigare framförandena av låten. Han kliver dessutom flera gånger ur kvadratmetern han tidigare varit klistrad vid! Årets färg verkar för övrigt helt klart vara blått.

Läs även andra bloggares åsikter om
Repetitioner - dag I Reviewed by Pierre on 18:20:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.